Борисов: Дни преди ротацията хукнаха под строй към САЩ. Защо бе?

България отблизо

„Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията. Резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам. Ще имаме сериозни разговори. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари. Обикалят регионите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно или за само тяхно. Чувам за подготвяне на командировка в щатите – една огромна делегация да харчи държавни пари“ – това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

На въпрос кои са министрите секретари той отговори: „Забелязвам едно пътуване из страната. Чувам за едно подготвяно пътуване до щатите, в което не виждам никаква логика 15-20 дни преди смяната на управление, в случая с премиер, недоговорени министри, още не е минала тяхната оценка от управляващите. От едната страна ми се задава въпрос защо участвам в сглобката, а от другата ми казват „Нашите министри ще продължат да управляват, ще правят каквото искат, ще пътуват, където си искат“. Министри с по 30-40-50 хиляди командировъчни платени. Страховито разхищение в правителството. Аз си спомням ядките в правителствения самолет, комисия в парламента правихте, а сега самолет след самолет лети“.

Според него е имало период, в който управленските им партньори от ПП-ДБ са се „скрили“, а трябвало да взимат сериозни решения и за ядреното гориво, за оръжия за Украйна. „Някаква такава пропаганда тече и тя няма да се отрази никак добре на ротацията“, каза Борисов.

 

 

„Имаме разговори, но нямаме резултат“, отговори той на въпрос има ли разговори с партньорите за регулаторите.

Борисов заяви, че преди ротацията ще се направи оценка на министрите. „Корупцията на спортното министерство – мълчанието там продължава, страховито е“, коментира той.

 

 

„Интересно колко мълчание се струпа напоследък относно това, което чувам за изборите в София. И то вече е потвърдено от експертизи на съда. Ако това е така, в София сме свидетели на най-мащабното купуване на гласове, което е престъпление на закона. Ако е вярно това, което съдът казва, след експертиза, че няма флашки, са подменяли гласове, протоколи, в полза на кандидат, в случая Терзиев, ощетяващ другите. Ние не знаем изобщо какво е ставало в страната. Този машинен вот, ако това е вярно, а експертизата е категорична, става чудовищно купуване на гласове от бели якички“, коментира Борисов.

Първата съдебно-техническата експертиза по делото на кандидат-кметът на столицата от БСП Ваня Григорова констатира разминавания между данните от флашките и изборните протоколи в 300 от 313 проверени секции. Става дума обаче за пренебрежимо малко гласове. Освен това обаче липсват и 15 флашки от машини, 13 от които са от район „Слатина“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *