Борисов заплаши ПП. Правителството ще падне, а кога – зависи от мен!

България отблизо

„След днешните изказвания на премиера Денков и Асен Василев смятам, че утре имаме прекрасна възможност двете партии, подкрепени от ДПС, да отхвърлят ветото на президента. Това е важно за Плана за възстановяване. Разбрахме се преди няколко дни с тях, че трябва да се направят поправки в Закона за митниците.

 

Всички са страшно изнервени преди изборите. Всички забравят как се случи тази сглобка. Това е правителство наречено „Денков-Габриел“. Всички назначения се правят от тях двамата. Чух какви ли не приказки, че нямало да има ротация. Асен Василев пък казал, че министри без съгласието на ПП-ДБ няма да се сменят. Прав е, абсолютно. Но само да напомня, че министри от ПП и ДБ може да има, ако ги подкрепи ГЕРБ.

Златен пръст

Или няма да има правителство, или трябва да се разберем отново. Чух, че Нинова и Кирил Петков казали, че утре няма да се явят в НС. Призовавам ги утре да дойдат отхвърлим ветото. В противен случай се рискува много. Изобщо не става въпрос за „златен пръст“ и други партии. Аз почвам да не мога да контролирам депутатите от парламентарната група. Излиза, че ПП-ДБ трябва да работят с „Възраждане“ и БСП, ако ние не дойдем следващия път. Ще трябва да отхвърлят ветото с тях“, каза Борисов.

„Ние не искаме свръхпечалбата да отиде в една компания, а да влезе като данък в държавата. Така ще ползваме по-евтини горива. Изнася ли се евтино гориво, произведено с руски петрол? Ако се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът?“, попита той

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *