Борисов захапа Слави: Ще му дам 10 мои депутати да си направи правителство, щом толкова иска. Без мен няма да може!

България отблизо

„Гледам изказванията на нашите опоненти. Всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте“.

Това заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„За съжаление колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе със сигурност щяха да са в парламента.

„С чест и гордост можем да каже, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност от останалите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори“, подчерта той.

„С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това – освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла“, добави премиерът.

„Имат прекрасна възможност тези, които са антигерб, сега да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това ще се върне в обратен знак на изборите.

„Като политически субекти, дадохме възможност най-добър резултат – пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%.

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам“, категоричен бе министър-председателят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *