Лошо и лошо: Юристите на ГЕРБ измислиха вариант как Борисов да остане на власт!

България отблизо
Екипът на премиера Бойко Борисов обмисля варианти как по-дълго да се задържи на власт. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите за сигурност. Според тях вече е измислен един вариант как чрез юридически хватки Борисов да продължи да ни управлява.

Има данни, че със задачата са се захванали предимно юристи, запознати с вратичките в законите и Конституцията. Екипът ни научи, че вече е дадено първото предложение. Според него парламентарната група на ГЕРБ може да не се яви при президента при връчването на мандат за съставяне на правителство. По този начин процедурата, целяща съставяне на ново правителство,  ще попадне в задънена улица.

 

Оказва се, че подобен казус не е разгледан като вариант в основния закон на страната, тъй като се разчита на добросъвестност и отговорност от страна на политическата класа. На въпрос как се процедира при подобна ситуация, юристи коментират, че държавния глава няма друг полезен ход, освен  да се обърне към Конституционния съд и да остави „горещия картоф“ в неговите ръце.  А това на практика ще коства още време, през което настоящият кабинет начело с Бойко Борисов ще продължи да действа.

 

Не е изключено ГЕРБ  да поиска касиране на изборите заради „съществени изборни нарушения“. При  такъв вариант също ще се чака решение на съда, пише в свой материал Фрог нюз.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *