Осъдиха по бързата процедура двама протестиращи, замеряли здравния министър с яйца. Ето какво още са преживяли!

България отблизо
Актьорът Даниел Михайлов беше арестуван в Пловдив за хвърлени яйца по здравния министър д-р Костадин Ангелов. Заедно с него беше арестуван и Валентин Караджов. Преди време Михайлов бе уволнен от Габровския театър заради участието му в протестите.

„Избрахме тази форма на протест, защото ни писна да протестираме просто срещу сгради. Разбрахме, че г-н Ангелов ще идва в Пловдив и го посрещнахме“, каза пред бТВ актьорът.

 

Той заяви, че искат оставка на цялото правителство и на главния прокурор.

„Г-н Ангелов е един от тези, които сплашваха непрекъснато хората с коронавируса. Затова и част от протеста ни беше с найлонови черни чували, защото разбрахме, че не му стигат.“, обясни той.

 

Михайлов показа и решение на съда, в което са признати за виновни за хвърлянето на яйца по сградата и по служител от охраната.

 

„Второто е невярно. Хвърлени са две яйца по сградата и може би сме първите осъдени, защото протестираме с яйца.“, каза още той.

 

Валентин Караджов разказа от своя страна, че в ареста над него е упражнено полицейско насилие.

 

„Причината за това беше, че отказах да дам паролата на телефона си, а те искаха да изтрият клиповете, които съм публикувал във „Facebook“, където излъчвах на живо. След като отказах ми бяха нанесени няколко удара в главата и различни части на тялото. Изкарал съм си медицинско“, каза Караджов.

 

Двамата са обжалвали, а в понеделник е насрочено второ дело в Окръжния съд в Пловдив. Протестиращи се готвят да се съберат пред сградата, за да ги подкрепят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *