Борисов каза кого ще подкрепи ГЕРБ на балотажа и се ожали, че криел сух хляб в шапката си

България отблизо

„В последните часове се пораздвижиха нещата“, каза той относно актуалната политическа ситуация.  

„Ние за разлика от колегите спазваме закона. Миналата седмица в деня за размисъл те агитираха по площада в София“, каза той по адрес на ПП-ДБ.

„Искам да се обърна към нашите симпатизанти и членове. Г-н Кирил Петков е пуснал един пост  и това е от малкото случаи, в които съм съгласен с него.

Той се обърнал към всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има в СДС, Синя София и ГЕРБ. Същото бих казал и аз за техните симпатизанти – хора, може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен, може да не харесвате правителството, но хора, не може хора с мислене и фразеология от 1973 г. да управляват София“, коментира Борисов, имайки предвид Ваня Григорова.

Той цитира част от съобщението на Петков, в което Петков изброява кои формации стоят зад Ваня Григорова. „Три пъти го четох г-н Петков, не видях в написаното от вас да пише Българската социалистическа партия. А БСП е издигнала Ваня Григорова и нейният лидер беше ваш вицепремиер – Корнелия Нинова. Защо пропуснахте БСП? Защо допуснахте БСП да ви подкрепя навсякъде в страната срещу ГЕРБ. Това честно и искрено ли е? С първата ви фраза аз съм съгласен“, посочи той, обръщайки се към Кирил Петков.

„За разлика от вас, аз никога не съм бил лицемер. С вас сме в едно правителство, макар изцяло доминирано от вас. От начина, по който конструирахме тази сглобка, ние поставяме в момента и правителство и евроатлантическия път на България. Ние в момента избираме между червено и тъмночервено в София. Истинският избор за десен кандидат в София приключи миналата неделя с всеобщи усилия на всички срещу нас“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Трябва ли ние да се поддадем на емоцията и трябва ли в личното си партийно его да направим така, че България да тръгне още по-надолу? Хубаво-лошо, работещо-неработещо, всички имаме претенции към един или друг министър, поне това правителство е ясно, че държи твърд курс срещу агресора Путин, срещу агресията в Израел, за европейското атлантическо бъдеще на България“, изтъкна той.

Борисов продължи да коментира поста на Кирил Петков в частта му за Васил Терзиев и неговото семейство. „Дори да си бил на 11 г. на 10, те живееха по съвсем различен начин, в центъра на София, хранеха се по различен начин, учеха на различни места, имахме различно бъдеще“.

„А ние сух хлеб криехме в шапките в казармата, за да можем да оцелеем. За да стана аз пожарникар“, спомни си Борисов.

„Да, няма наследствена лустрация, само че на мен татко ми завеща 2 стаи в Банкя, на него апартамент в центъра на София, който сега струва 1,1 млн. веро. Това честно ли е?“, попита той.

Трябва да подкрепим кандидата на правителството, в случая Васил Терзиев, колкото и да ми е не отвътре“, заяви Борисов. „Да ги видим след това какви мнозинства ще направят в столичната община. Публично всеки ден ще питам Кирил Петков, ако направи уйдурма в СО с тези, другите“, предупреди той.

Борисов се обърна към лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов: „Така, както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се, защото в понеделник и вторник ще разберем дали сте били искрени в този пост. И ако вие с БСП сте играли заедно срещу нашите кметове, то ще ви се върне и това ви го обещавам“.

„Призовавам ви, по същия начин обърнете се към вашите избиратели, за да могат и нашите и вашите да се убедят, че държавата ни интересува повече от партията, кандидатите и да не се счупи това евроатлантическо мнозинство“, апелира той.

Tagged

2 thoughts on “Борисов каза кого ще подкрепи ГЕРБ на балотажа и се ожали, че криел сух хляб в шапката си

  1. ………МОНОЛОГА на пожарникаря БОРИСОВ е просто една СВРЪХ ДЕМАГОГИЯ…………………….Борисов си е продал душата на ДЯВОЛА – авглосаксонско ционистко братство ……………………така както и КИРО канадеца , и Асен Василев и внука на П. Младенов и НИНОВА и останалите всичките дето са около тях ………………..чист человек нямаааааааааааааааааа

  2. След филията с мас и сухия хляб в шапката този трябва да отиде на психиатър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *