Борисов контрира Борисов и хаосът е пълен: Сега пък отменя това, което беше заповядал днес!

България отблизо

По нареждане на премиера Бойко Борисов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов отменя издадените от него по-рано днес указания, според които големите нехранителни магазини можеха да отворят но като осигурят преградни стени и ленти, които ограничават пространството.

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок, през който ще действат наложените противоепидемични мерки, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., оправдават се от икономическото министерство.

Мислите ли, че в тези приказки за „равнопоставеност“ има нещо вярно?! Не, няма нищо вярно. За да се разбере истината, ще припомним само, че обявеното по-рано днес отваряне на част от големите магазини, срещна остър протест от страна на ресторантьорите.

„Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно“, се четеше в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.

И наистина напълно нелогично е да се намалява площта на магазините, за да се наблъскат хората в тясното пространство и да има много по-близък от разрешения контакт между тях, с оглед на пандемията, която се вихри в България и по света. Но на кого от управляващите му пука за хората?!
И второ: Борисов пак се уплаши за властта си. И когато ресторантьорите ревнаха, изведнъж отмени, обявеното със заповед на неговия министър, разхлабване на мерките. Ще добавим, че това разхлабване едва ли е станало без знанието на премиера. Но какво значение има кой е разрешил?! Важното е да няма протести. И всичко да е мирно и тихо. Защото Борисов се стряска от шума. И от протестите, които едва не го свалиха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *