Русия отново шамароса САЩ: Скъса връзките с Вашингтон и предупреди, че ще има още изненади!

Свят

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов напусна САЩ и пристигна в Москва за консултации. Това съобщават руските медии.

 

„Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов отлетя за Москва  за консултации. По време на срещите си в руското външно министерство и други ведомства, е планирано да се обсъдят руско-американските връзки, които са в криза „, се казва в изявлението на дипломатическата мисия.

По-рано, официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че извикването в Москва на Антонов е безпрецедентна стъпка. Но…ако сегашната администрация на САЩ продължи с русофобските изстъпления, това няма да е всичко. Ще има още много, и то изобщо няма да се хареса на тези, които замислят неадекватните действия срещу Русия.

Настоящата ситуация е следствие от целенасочената политика на Вашингтон, която през последните няколко години всъщност умишлено доведе двустранните отношения до задънена улица.

Неконструктивният курс на американската администрация към страната ни, не отговаря на интересите на Русия и САЩ, а някои неадекватни изявления на американски лидери наистина застрашават и без това прекалено обтегнатите отношения, се отбелязва в позицията на руското посолство.

В интервю за ABC News, на 17 март президентът на САЩ заплаши, че руският лидер Владимир Путин ще „плати“ за предполагаемата му намеса в изборите на САЩ през 2020 г.

В Русия заявиха, че подобни заявления рушат и малкото шансове за нормализиране на диалога между Москва и Вашингтон, а отговорността за влошаването му, лежи изцяло на съвестта на американските лидери.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *