Гълъб Донев обеща нещо невероятно за цената на отоплението през зимата! Няма да повярвате!

България отблизо

Ще направим така, че бизнесът и гражданите, да имат еднакви разходи за отопление без значение дали ще се отопляват на парно, газ или с ток, за да не се чудят към кой енергоизточник на отопление да минават, а да знаят, че цената ще бъде една и съща.

 

Така гражданите ще са спокойни, че ще плащат еднакви цени. Няма да има скокове в цените, няма да има двойни тарифи. Бизнесът ще получи компенсации за високите цени“, обясни Донев.

„В енергетиката заварихме нещо ужасяващо от правителството на Петков. След нашата работа обаче, ние в момента имаме най-ниските цени на газ в момента, а за ноември месец цената ще е твърдо много под 200 лева“, каза той.

По думите му най-важното е, че в момента имаме газ от няколко източника.

„Толкова неща не бяха направени, именно заради това цените на газа за септември и октомври бяха космически високи. Сега ще видите ние какво направихме, ще го усетите по цената на газа за ноември“, подчерта служебният премиер.

Донев коментира Петков и правителството му, като каза, че голямата инфлация е в следствие именно на тяхната финансова политика и заложените бюджетни рамки:

Политиките, които се провеждат, са следствие от политиката, която е заложена от редовното правителство в бюджета. Това, което е заложено като политики, това се провежда. Ние нямаме вина, че дългът скача или инфлацията нараства, защото тя има инерционен механизъм“, каза той.

„Това, което служебното правителство направи, е да успокои темпа на нарастване на инфлацията. Твърдо успяхме и това ще се почувства през следващите месеци. Мисля, че сега сме достигнали пика на инфлацията и вече предстои понижение. Това са мерките, които бяха предприети за цените на горивата, на природния газ и на хранителните стоки. Когато правителството има ясна цел и програма, по която да работи – да следва интереса на гражданите и бизнеса, да провежда открити и прозрачни процедури, нещата се получават“, заяви Донев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *