Борисов пак ни пусна по пързалката: Ето какво направи! Ще се смаете!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов коментира годишнината от падането на Берлинската стена и началото на прехода, в социалната мрежа Фейсбук.

По думите му, комунизмът е оставил дълбока пропаст между източната и западната страна на Берлинската стена.

Комунизмът е оставил такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните.

Все още носим белезите на комунизма, все още имаме много работа, но посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор. Убеден съм, че трябва да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да ни разделят, пише Борисов във Фейсбук, цитиран от news.bg.

Само че Борисов забравя една малка подробност. По времето на социализма, защото комунизъм не е имало, народът живееше достойно и спокойно, а сега не стига, че останахме по-малко от половината/от 9 милиона на 5 милиона/, ами ни връхлетя и такава демографска криза, от която може да не оцелеем като народ и държава.

И още нещо. От тази дълбока пропаст, която уж комунизмът бил оставил, забогатяха като Крезове и управляващите, и техните обръчи от фирми. А народът пъшка в мизерия и умира, заради липса на най-елементарното – храна, дрехи и лекарства.

Нека да припомним още, че свободният избор, за който говори Борисов, на практика ни е отказан.Изборите са манипулирани, държавата се управлява от една върхушка, която се мисли за от Бога дадена. А и нас никога не са ни питали дали искаме да сме в ЕС и НАТО.

Излъгаха ни през 1990 г. С лъжливи приказки и обещания за „Швейцария на Балканите“. Но вместо Швейцария станахме най-бедната и най-бързо умираща нация в Европа.

Така че нека Борисов да не говори глупости. Народът помни. И няма да прости.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *