Борисов попиля Денков заради меча за Зеленски, помоли Мария Габриел да…

България отблизо

В момента имаме кабинет на външните работи. Ако видите колко народ се извъртя в Париж, в Украйна. Всичко, което касае хората в България, мина на заден план. Превърнаха се в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България или с какво ще задължат парламента да вземе решение. 

Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг.

 

„Беше забавно с меча до едно време, когато Зеленски не разбра какъв подарък са му дали. Вместо военна помощ получи меч, доста конфузно се получи в последствие. Но който се занимава с външни работи трябва да се готви малко повече, за да прави такива визити“, добави той.

„Тагарев ни махаше от Версай. Естествено, когато се заговори от Денков, че ще предостави, чух го лично, ще предостави на парламента за разглеждане двустранното споразумение между България и Украйна. Зеленски каза веднага какво има предвид – общо производство, защото е по-опитен.

Тази конфузна ситуация, действително днеска възпали хората и затова, не само вие, а и генералният секретар на НАТО изрично каза, че Алиансът няма планове за изпращане на войски в Украйна. А ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна.

Сиреч самоволни, самохвални желаещи да се използват последните дни като кой къде може да завари да пътува, да пътува, да пътува, все едно, повтарям политиката не се прави в България и в полза на хората“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Този парламент е приел четири решения за помощ на Украйна. Те са дали пълната възможност на МС да предоставя военна помощ. Още на 23-ти февруари. Това е още от 48-тъо събрание тръгват тези закони, пакет от юни 23-та основната техника е изпратена през 24-та година. Пакет ускоряване и обвиняване на припаси през ВМЗ е изпълнен на 70%, пакетът за БТР-ите на МВР до момента не е изпълнен.

Мен лично щеше да ме е срам да отида в Украйна. В Желанието си за самохвалство той пусна пост, че заминава. По тема, в която народът е толкова чувствителен за участие във война. Това самоизтъкване пред западните партньори… дори и те ни се чудят на акъла, след като имат ясна позиция.

„БТР-ите още са тука, а отиваме да подаряваме мечове. Понеже слушах сутринта с какъв апотеоз в медиите това посещение се изкарва. Само преди седмица Росен Желязков беше там. Желанието да се самоизтъкват минава всякакви граници. Нещо повече, пакетът за ограничено количество за разузнавателните машини и машини за пехотата не е изпълнено. Тоест, отиваш с неизпълнени ангажименти“, отбеляза Борисов.

Първо трябва да си изпълним ангажиментите, поети досега, подчерта той.

„Те си мислят, че ще дойдат от чужбина, ще ни хвърлят един лист и ще гласуваме, за да може Тагарев да ни помаха от Версай. Ние когато сме били във Версай, аз не знам къде е бил той. Всеки ден плаши българите, а сега си мисли, че като дойде , аз ще гласувам“, ядоса се Борисов.

„Приятно съм изненадан колко се демократизираха българските медии. Едно време не бяха такива. Давам пример, за една джипка, се правиха репортажи, разследвания. Защо не е в ТКЗС-тъо, а в НСО. А в момента за милиони се купиха коли и ги карат Денков и Радев – няма един репортаж. А преди 15 години – колко струва, как изглежда, отвън , отвътре, страшна работа.

Помолил съм Мария Габриел в последната графа на оценката на министрите. Кабинета на външните работи, г-жа Милена Стойчева – 46 нощувки. Зарица – министъра на туризма – над 50 нощувки. Това е истински министър на туризма. Вътев, ходеше навън, докато земеделците замеряха с домати. Навремето ни брояхте колко ядки ядем. Сега съм поискал да се види колко членни са били делегациите,м какво се е свършило по време на тези командировки, какъв кетъринг са ползвали. Колко държавна пара е отишла“, недоволства още лидерът на ГЕРБ.

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Борисов попиля Денков заради меча за Зеленски, помоли Мария Габриел да…

  1. Голям смешник е този Борисов. Той си мисли , че хората патки пасат и не виждат двойната му игра. Всички други са виновни само той не е. Ние сме в това положение благодарение на него. Жалка картинка е България под ръководството на сглобката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *