събота, април 27, 2024
Начало > България отблизо > Борисов призна нещо шокиращо за Алексей Петров. Ето на кого бил близък и какво направил за „сглобката“

Борисов призна нещо шокиращо за Алексей Петров. Ето на кого бил близък и какво направил за „сглобката“

България отблизо
Този нов сезон трябва да променяме Конституцията, трябва да приемаме КОНПИ, да пуснем Плана за Възстановяване, да напреднем за Шенген и Еврозоната. Това беше смисълът на правителството.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

 

„Ако някой има зор за кадрови назначения, той ги прави. Назначаването на хора никога не е било важно за нас. Да, имаме критики, няма идеални неща. И цените и инфлацията трябва да се овладеят. Трябва да се правят неща в полза на хората. Не сме се събрали, защото се обичаме, а за да свършим 5-6 неща“.

„Ако всичко това върви по план, то правителството ще се задържи заедно“, каза той.

По думите му казусът с главният секретар на МВР е решен.

„Преди седмица казах, че президентската институция е сериозна и едва ли ще си сложи проблем на главата. Да държат главен секретар, с който да се управлява правителството за всички проблеми в борбата с престъпността, едва ли ще го направят. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва“, смята той.

По думите му ПП носят цялата отговорност кой ще е новият главсек на МВР.

„Ние подкрепяме важните неща, свързани със законодателството. Денков и вътрешният министър ще си договарят смените“, каза Борисов.

„Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да направи нещо стабилно след тези 5 поредни избори“, каза той относно покойния бизнесмен.

„Срещи сме провеждали с него, той с тях и обратно, за да може да си имаме някакво дори и крехко доверие“, каза лидерът на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *