Борисов сензационно: Имаме много добри отношения с Русия! Който иска, да се дразни!

България отблизо

Борисов застана днес пред парламента и дръпна зашеметяваща реч. От която чак неговите депутати се изчервиха. Той обясни обрата в енергийните проекти и пламенно заяви, че сме първи приятели на Русия и имаме отлични отношения.

„Що се касае за Южен поток. Знаете защо беше спрян. Няма да коментирам, за да не дразня някои. /Кои ще подразниш бе, Борисов, освен своите марионетки?!/

Положихме огромни усилия за него и президентът Путин и премиерът Медведев. Той реално от днес се строи. За над милиард евро ще текат процеси. Проектът е „Балкански“ и звучи много по-добре от „Турски“, не че имам нещо против Турция. Тази дума „Балкани“ се приема позитивно в Европа“, каза той.

„Възможно най-добри отношения имаме с Русия, такива каквито имаме с Европа, САЩ и всички страни. Проблемът с миграцията и заплахата, която върви, защото в Турция вече не ги искат, след като не си плаща Европа, е сериозен“, заяви Борисов.  „Младен Маринов каза, че 440 днес са влезли до 11 часа. Натискът е изцяло към Гърция. Към нас турците си спазват ангажимента“, каза премиерът.

„Въпросът със санкциите не е по силите на България и, ако си мисли, че някой тук може да го придвижи, за да паднат, се заблуждава. Всички в съвета гласуват за санкции“, добави той. „Наивно е да кажа, че мога да направя така, че да паднат санкциите и затова не бих го казал. Ако Минските споразумения се спазят, тогава сигурно ще паднат санкциите. Виждате, че големите държави се бомбардират със санкции една друга. Това влияе страшно много и на търговията и на отношенията“, каза Борисов. „Ние винаги сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегическа партньори и държим на тези си думи.

Много неща сме направили иначе за Руската федерация и тя го оценява. Прагматично точно и на базата на взаимната изгода продължаваме да работим нататък“, добави Борисов.

Единствено вярно е, че санкциите не зависят от нас.

Но как по време на тях се построи „Северен поток“, Германия си търгува свободно с Русия, Унгария също, само ние козируваме като послушни мишки и изтървахме „Южен поток“? Защо не се намери кой да каже, че от проекта зависи нашата енергийна сигурност?

Защо Борисов държа и държи в правителството си хора, които искат да „пляскат руснаците“, които вият като койоти заради една изложба и непрекъснато използват речта на омразата?

Защо се прави на доброто ченге?

Защо наричаше АЕЦ „Белене“ гьол, а сега се превърна в стратегически обект с национално значение?

Защо скочи даже срещу президента при срещата му с Путин?

Защо не спря външния министър, когато хвърляше жлъч по русия, или по ДАНС, когато арестуваха русофили?

Добрите ни отношения с Русия са химера и ту ги има, те ги няма в зависимост от посоката на вятъра.

А явно Борисов го веят много ветрове.

И нищо чудно утре да каже обратното!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *