Борисов се изцепи: Гледах президента Путин – излъчваше бруталност и свирепост!

България отблизо Свят

Темата днес е война.  Колкото и президентът Радев и военният министър да се опитват да я представят, пуснете си Си Ен Ен – конфликт, инвазия. Когато столицата Киев е под обстрел – това е война.

Това заяви пред младежите от ГЕРБ в Хисаря Бойко Борисов.

 

Дали си руснак или украинец, все майка те е раждала. И сме православни християни, посочи той.

„Колкото и да се мъчат да оневинят агресията и бруталността, няма как демократичният свят да го приеме. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка“, отсече Борисов.

Войната няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска война“, прогнозира той.

Борисов продължи да каканиже. Гледах президентът Путин – излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим“, каза той. Но е категоричен, че няма да приключи бързо.

Осъждам изцяло политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург затова имаше такива протести. Това е варварско нападение.

Питаме се защо поне веднъж Борисов не осъди варварските нападения, бомбардировки и обстрели, на които украинската армия подлага мирното население в Донбас вече осем години?!

Защо поне веднъж не се възмути от това?! Нали и там загиват хора?! И то невинни жени, деца и старци! по данни на ООН жертвите сред цивилното население са вече 14 000 души, а още 44 000 са ранени и осакатени.

А досега дори Украйна не е съобщила за повече от 50 – 60 души загинали и то на бойното поле. Има ли база за сравнение между едното и другото?! Може ли това Борисов да го нарича „варварско нападение“?!

И на кого служи по този начин Борисов?! Със сигурност не е на България, защото необоснованите нападки срещу Русия ще ни се върнат стократно във вид на високи цени на газ, бензин, ток и т.н. И на нова въртележка на бедността.

Още по-нескопосани са атаките му срещу Владимир Путин, който бил излъчвал „бруталност и свирепост“. Борисов много добре знае как 20 години руският президент чакаше и призоваваше Запада да не се приближава да границите на Русия. Колко преговори в различни формати проведе Кремъл. Но полза от това нямаше никаква.

Точно обратното. Киев се готвеше да създаде мръсна атомна бомба. И тогава Путин бе принуден да действа. За да защити руските хора в Русия и извън нейните граници.

Решението за специалната операция в Украйна бе принудително. Нито Путин, нито Русия са искали това. И Борисов знае това много добре. Въпреки това приказва несмислени и обидни слова срещу руския президент. Негова работа ли е да дава квалификации на един от най-могъщите хора на планетата и най-голям приятел на България?!

За какво го прави?! Май се сещаме само за една причина. Прави го сигурно, за да заслужи отново благоволението на западните господари. И те отново да му разрешат да се върне във властта.

Нека знае обаче, че народът не го иска. И няма да му позволи отново да управлява от джипката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *