събота, април 27, 2024
Начало > Свят > Ето къде се стопи украинската армия, а руските войски вече превземат Киев!

Ето къде се стопи украинската армия, а руските войски вече превземат Киев!

Свят

Войната вече е към края си. В Киев на десния бряг на река Днепър продължават да се чуват поредица от експлозии, води се огън от автоматични оръжия съобщават медиите.

Изданията съобщават още за улични боеве в района на метрото Берестейская.

„Повече от 50 изстрела и експлозии, картечни изстрели в района на Шулявка и зоологическата градина се чуха през последните 10 минути“, съобщават журналисти на ICTV.

Междувременно правителството на САЩ обяви готовността си да евакуира украинския президент Владимир Зеленски от Киев, ако е необходимо.

Това съобщава The Washington Post, позовавайки се на украински и американски източници.

Твърди се, че такава оферта от Белия дом е дошла, за да се избегне залавянето на Зеленски или неговото убийство от руските сили.

Прехвалената украинска армия, обучавана от американски инструктори, която се състояла вече от толкова добре обучени войници, че били железни и непобедими като киборги, не се осмели да влезе в нито едно сериозно сражение с настъпващите руски войски.
Това означава само едно – украинските войници не искат да се бият срещу Русия. И са предпочели да изчезнат някъде в страната. Така армията се е стопила с една трета, а по всяка вероятност и с повече. Но не защото руските войски са ги убили, а защото украинците, които са отдавнашни роднини и приятели с хората от Русия, са предпочели да избягат, отколкото да се бият за управляващия режим в Киев.
Така срещу руските части останаха само няколко паравоенни радикалистки формирования като Азов, Айдар и Десен сектор.
Които пък се крият по мазетата в жилищните квартали, излагайки на опасност мирните жители в Киев и другите големи градове.

Но явно и това няма да ги спаси, понеже десет хиляди чеченски бойци са тръгнали към големите украински градове, за да ги прочистят от тази напаст. И много скоро ще успеят.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Ето къде се стопи украинската армия, а руските войски вече превземат Киев!

  1. ЕДИН НАРОД В ТРИ ДЪРЖАВИ-РУСИЯ,БЕЛАРУСЬ И УКРАЙНА!!Западното политическо инженерство противопостави и насъска в една братоубийственна война украинци/защото живеят в областа украйна /срещу великоруси!!все едно българите в македония да воюват с българите от тракия,мизия и добруджа!!
    чакаме за трети път да бъдем освободени,но това зависи и от нас!!!ето сега ще местят паметника на съветската армия,а не чувам от никой да каже не!!…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *