Борисов скочи на правителството: Отпуснах пари за джамия, не са я построили. Ако не се върна на власт, България ще рухне

България отблизо

Особено важно е за тези райони, в които живеят християни и мюсюлмани ние да спазваме неговите завети. За чиста и свята република, за етническа толерантност. По това съм се водил когато дойдох и видях, как едно дърво расте от паметника на културата, джамията беше празна. 

Това заяви Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Разград.

„Сега с ужас слушам, че са им взели за джамията парите. Дадохме едновременно с джамията да се изгради чисто нова църква. Църквата ще стане готова, а джамията ще продължи да се руши. 

Това разделя, това не обединява. изброиха толкова неща, които се направиха за града. Дойде червен кмет, Разград е на всички хора, не само на герб. Отпуснахме 2, 5 милиона за булевардите. Сега е прекрасно“, каза бившият премиер.

Борисов минал с джипката и разхвърлял пари, за какво. За джамия църква, за булеварди, за стадиона, да не забравяме трибуните, Дерета.

„Не стига, че си я карах сам, а искаха да го обърнат като негатив. Ето ги къде са парите, всичките са в полза на хората от Разград и съседните населени места.

Те не се свенят вече 11 месеца да слизат от тея джипки. Много уважавам Цънцарова, която водеше разследването за джипките, но искам да чуя, ако тогава е било грешно, 11 месеца Раде и Петков не слизат от тях. Кое е било лошо. 11 месеца защо е добро. Двоен аршин. Само давам пример.

Никъде няма премиер като Петков и Радев в Европа да се вози в 12-13 годишни коли. Не е правилно. Давам ви само един пример, защото българина разбира най-много от примери“, допълни още той.

На днешния ден това винаги трябва да ни е в главите. Особено в регионите, където е вървял възродителния процес, добави лидерът на ГЕРБ.

„Хемус няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. Ще цъкате с език, като гледате Южна България, която има магистрала до Бургас,. И Струма няма да стане. Надявам се да достроят, което поне е започнато. Това са региони в застой“, категоричен бе Борисов. 

Той коментира и темата с подслушванията.

„Вчера за подслушванията. Абсолютна лъжа. Те всеки ден, повярвайте ми, бълват нови и нови новини в кавички, които не може да не се коментират.

Вчерашните новини за подслушването вече са стари новини. Днеска се бях нагласил с вас да разсъждаваме по темата финансова дисциплина. С това, което винаги партията с е гордяла – консервативни бюджет, колкото изкарваме, толкова да харчим, за да не задължаваме младите поколения. С изключение на последната година, когато ни налетя ковид кризата.

Всеки ден мрат хора, Средно по 100 души на ден. Всеки има душичка, всеки се нуждае в кризата от лекарство, от месо, за да оздравее. всеки живо същество има нужда от тези 50 лв. И когато подпомагаш бизнеса, решихме да подпомогнем и хората. Те се подведоха от популизма, направиха ги 120, но приходите се прибират само от големия данък ДДС, който идва от повишаването на цените, не от работата на икономиката“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова да не се върви към счупване на държавата с необмислени харочове.

„Много исках днес да се обърна към вас да не се подвеждате по популизма, ще чупите държавата, тя вече е в насипно състояние. какво се случва? Ние предложихме 50 лв, но имахме пари. Другите предложиха 100, ДПС си сложиха 20% надценка и станаха 120, а пари няма. И затова започнаха да взимат всяка седмица по половин милиард заеми. Но до кога ще изкараме. Догодина ще дойде. Пак ли така?

Много ми се иска да сте здравата сила в парламента и да кажете, че трябва да се ограничим, за да може да покриваме и Маастрихтските критерии“, каза той.

Борисов припомни и разразилата се инфлация и липсата на достатъчно мерки за овладяването ѝ.

„В момента нафтата отива на 3 лева. Ние ги държахме на най-ниската ставка на акциза. но сега и това е скъпо. Затова предложихме ДДС за горивата да е 9%, Вие сте регион житница, от тук до Добрич е жито царевица овес. Да направим 9% на основните хранителни продукти. ЕК каза, че може да е 20,9,0.

Следобед Радев цитирам „призова правителството спешно да разгледа производството на хляб и да обсъди намаляването на ДДС“. Няколко часа след мен. Хубаво, но чие е това правителство. Той говори така, сякаш говори срещу тях. Това е негово правителство. Той ги хвали, че са страхотни бизнесмени, които са декларирали 80 хил. лева по сметка. Страхотни бизнесмени. Това правителство е твое. те не го правят,

Повече, Василев попари очакваният на бранша за ДДС“, изтъкна той.

Борисов изрази негодувание и от поведението на сегашния премиер Кирил Петков в Брюксел

„Вчера в Брюксел Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си срамиш държавата не е национално отговорно. Ще минат две години и това ще бъде напомнено. 11 пъти ЕК приема, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил. За кое сме излъгали. Нула миграция.

А това да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, значи им е еталон на сегашните.
Той използва термина изчегъртване. А медиите ги представят как диктатора в Руанда седи вечерта, гледа българска телевизия без превод и се радва. В същото време протести срещу него в Брюксел.

Тая новина е за днес, а утре ще сътвори нещо друго – че ситуацията се е усложнила. Не могат да смогнат да анализират. Каквото и да ги питат, те се анализират. Какво анализирате. Засекретихте енергийната комисия, защото свои хора за по 3 секунди станаха милионери. Не мога да разбера защо медиите услужливо не настояха тя да е открита. Кое е секретното“, каза той.

„Фирми продали газ. Стана ясно, че съветници, зам.-министри са дали на предишната си компания за 3 секунди милиони. Каква национална сигурност е застрашена, ако се каже какви количества газ са изтъргувани. Но темата по заповед изчезна. Защото ще се разобличат още с първите си ходове. Кой се обеси и засекрети?“, коментира Борисов проблемите около „Булгаргаз“.

„Притеснен съм от Украйна. Единственият начин България да е защитена е да е много силен член на НАТО.

9.1. е официалната инфлация. Това, което те контролират. В магазина е 30 лева“, посочи Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *