Борисов се метна да спасява кворума! Ще защитава парламента до последната чистачка! А защо просто не отиде на избори?

България отблизо
Премиерът Бойко Борисов свика спешно Съвета на управляващата коалиция.

ГЕРБ и Обединените патриоти  обсъдиха начините за осигуряване на необходимия кворум в пленарна зала. А начинът е само един. Всичко до един и под строй в залата. Иначе заседанията ще се провалят и ще лъсне кой от управляващите ходи на работа и кой не.

 

След като БСП обяви, че заради промените  в изборното законодателство  излезе от парламента и остави съмнение за договорка между ГЕРБ и ДПС, Борисов няма полезен ход, освен да докаже, че парламентът може да си работи и без БСП.

Строяването на редиците обаче се пропука. Волен Сидеров и цялата му група не се появиха на гласуването за преференциите. Но веднага след натягането на обръчите заяви, че по-добре ще е в парламента без БСП.

ВМРО беше с отделна позиция против промените и гласува с БСП. На всичкото отгоре и Валери Симеонов не е доволен.

Министър-председателят обяви, че управляващите ще върнат предишните нива на преференцията и ще гласуват нов състав на Централната избирателна комисия. Това разяри НФСБ.

Валери Симеонов не скри, че не одобрява отстъплението на ГЕРБ от гласуваните вече промени в Изборния кодекс. Той отхвърли обвинението, че неговата партия е натискала за промените в Изборния кодекс.

Няма да коментирам всички глупости, които говори Борисов„, изригна Симеонов пред Канал 3.

Той опонира, че поправките за вдигането на прага на преференциите си имат вносител и това е ДПС.

Явно за Борисов основният девиз е „Рейтингът над всичко“, а не „България над всичко“, не се сдържа лидерът на НФСБ.

От АТАКА пък не казаха нищо, но рядко се появявали в пленарната зала.

Сега Борисов отново ще разчита на ДПС за кворума.

Което пък още веднъж доказва, че задкулисно управлява с хората на Доган, коалицията не е с патриотите, а с ДПС и обвиненията на БСП за нечестна игра са верни.

Хамид Хамид от ДПС разкри, че на срещата на Цветанов и Данаил Кирилов в четвъртък сутринта, когато те са влезли в стаята на Движението са поискали подкрепа от тях за кворума, изобщо не е ставало дума за преференциите, тъй като вдигането на прага вече е била решено от ГЕРБ и НФСБ. Искането на ДПС е било за машинното гласуване. Цветанов и Кирилов са се съгласили и тогава депутатите на ДПС са влезли и са направили кворума. От ДПС се учудват защо сега Цветанов е хвърлил върху тях обвинението за падането на преференциите.

Е, някой изобщо остана ли да се съмнява в задкулисието?

ГЕРБ и патриотите ще са съюзници на хартия, а ДПС ще осигуряват кворума.

Възниква въпросът кой наистина управлява България?

И кой се страхува от нови избори?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *