Борисов с дежавю: Международната общност хвали правителството, а вие не искате да си плащате заемите!

България отблизо

Министър-председателят Бойко Борисов пак се похвали сам. Явно май вече желаещите да го хвалят достигнаха критичен минимум.

Той определи потвърждението на дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“ от агенция Fitch Ratings, като „поредната висока оценка от международната общност за реформите, които правителството извършва в страната“.

Във Фейсбук той посочва, че според агенцията, факторите, които биха могли да доведат до повишаване на рейтинга, са напредъкът по присъединяването към еврозоната, увеличаване на потенциалния растеж и продължаващото подобряване на външните и бюджетните баланси.

На последно място Борисов изтъква и прогнозата на Fitch, че България ще приеме еврото най-рано през 2023 г./news.bg/

Нека тогава да попитаме премиера какво ще каже за факта, че двата милиарда и половина лева, които той даде за няколкото американски самолета са записани в бюджета на страната в колонката „дефицит“. Тоест, държавата не е имала такива пари. И ги е взела назаем от МВФ или Световната банка. Но тези заеми, които правителството взема на поразия, все някога ще трябва да се връщат. Или той чака да ни обявят за неспособни да връщаме заемите и да започнат да ни разпродават на чужди държави. Не е далеч от ума, че първа на опашката на купувачите ще бъде Турция.

Такава ли съдба ни готви премиерът, без да спира да се хвали?!

Може ли да ни каже откъде ще се вземат пари да връщаме тези негови заеми?

Но какво да питаме? Той сам разпродава държавата и най-пресният пример за това е новия рудник на канадската фирма „Дънди Прешъс Метълс“, която продължава да изнася златото на България. А за нас, вместо златен лев, не остава нищо. Ето затова, хвалбите на Борисов все удрят на кухо. И народът се гневи все повече на тези блудкави словоизлияния, които не са в състояние да заблудят никого.

Но нищо няма да се промени, докато народът не си влезе в ролята на суверен. И не поиска от улицата оставката на правителството. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *