Спецпрокуратурата за добре дошъл, вкарва в затвора шефа на „Тад груп“! Ето истинските причини!

България отблизо

Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане срещу собственика на „ТАД Груп“ да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Иван Тодоров е обвинен и се разследва в подбудителство за кибертероризъм и беше задържан във вторник на Летище София.

В разгара на хакерския скандал Иван Тодоров беше в Канада, като каза, че пътуването е по работа и е планирано отдавна. От прокуратурата го обявиха за издирване и издадоха европейска заповед за арест, съобщава epicenter.bg .

Специализирана прокуратура, специализиран наказателен съд, ако продължава така ще стигнем и до трибунала, и до средновековните „съдилища“ на светата Инквизиция. Но защо са необходими такива ексцесии, след като се знае, че Иван Тодоров се появи сам в България? Той спокойно можеше да си остане в САЩ, понеже екстрадиция на хора от САЩ към България няма. Има само в обратна посока.

Значи първо, човекът си е дошъл сам в страната, без уговорки и споразумения. Второ, неговият служител Кристиян Бойков не може да бъде обвинен в тероризъм, понеже не е искал откуп, не е вземал заложници, не е заплашвал никого. А и шефа на МВР официално заяви, че хакнатите данни на НАП не могат да причинят вреда на никого. Следователно остава една, единствена версия, че Кристиян е искал да обърне внимание на властта върху липсата на защита на всички държавни институции от кибертерористи. В такъв дух беше и писмото, което бе изпратено до медиите. На какво основание тогава обвиняват шефа на „Тад груп“?

Всъщност, ако се следва логиката, спецпрокуратурата обвинява невинни хора, които просто са искали да обърнат внимание върху крещящи пропуски в националната сигурност на държавата. Защото много трудно и дори невъзможно ще бъде да се докаже, че Тодоров е принуждавал или подбуждал своя служител Кристиян да проникне в базата данни на НАП. Но сега „спецовете“прокурори обвиняват хората от „Тад груп“в зловещи престъпления, за да прикрият собствената си немарливост или некадърност. Ето това е „правосъдието“ в България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *