Борисов: Ще направя диги над всяка река, във всяко село училище съм направил и спортна площадка, ако не бях давал пари за руските и американските реактори, в рай щяхте да живеете!

България отблизо

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места.  Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна, за да инспектира ремонта.  

„Благодарен съм на строителите и е важно, че оправиха пътя на хората, които тук са много добри, работят и виждате какво правим и за децата им в училищата, за да се образоват. Правим компютърни зали, салони, свършена е много работа и учителите също казаха, че са много доволни, че вече имат достойно заплащане“, заяви на място Борисов, който за минути бе обграден от десетки жители, които не пропуснаха да му благодарят и му пожела здраве и дълъг живот. „Не ни оставайте, защото само вие се грижите за нас“, казаха местните хора.

Поп от района пък му подари икона и му пожела здраве и дълго управление.  „Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората и за огромната работа в образователната инфраструктура“, каза Борисов и напомни, че са ремонтирали много школа и с нови салони. „63 млн. лв. сме дали за нови и ремонтиране на детски градини, за да остават хората в населените си места и да имат хубав живот семействата с деца“, отчете Борисов.

И прегърна две деца предизборно

„Няма село в долината, за което да не сме направили училища или детски градини“, каза Борисов и се договорили с Нанков и Вълчев, че за тези които тепърва ще се ремонтират,  да разделят разходите 50 на 50 – от МОН и МРРБ.  Напомни, че 1,4 млрд. лева са отишли за заплатите на учителите. И изтъкна, че днес трябвало да започне и чистенето на отпадъците в река Искър, за което държавата отпуснало 200 000 лева. На въпроса дали е качествено възстановен моста, Борисов поясни, че не е инженер строител, но добави, че дигите се правят.

Изтъкна, че тук е смесен регион, а да се поддържа тонуса на населението, е изграждането на градини и училища. Обеща, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, тъй като това би глътнало над 1 млн. лева.  Борисов увери местните, че ще има пари за укрепване на всички диги и ги успокои, че досега той не е оставил никой без помощ. „Само България работи в региона, а и в Европа. Ето ги хората работят, навън са, а си представете в Париж от днеска в 18 ч. вкъщи. Оценявайте това, което правим и бъдете спокойни, никой не сме оставили. Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за руските реактори и за американските централи – 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с диги. Те парите не извират, сега не речни диги, а диги от пари щеше да има държавата. Питате ли как сме ги събрали да ги върнем, а и да не спираме и по другите неща да работим. Не сме спрели и сега и в пандемията само ние не спираме“, каза Борисов пред местните, които го попитаха дали ще стигнат парите за всичките диги.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *