Боян Чуков: Войната в Украйна стига решаващ етап! Ето какво ще се случи!

Свят

В последно време множество коментари около събитията в бившата УССР са фокусирани върху сраженията в Бахмут. Зеленски се държи упорито като удавник за градчето. Постоянно се прехвърлят подкрепления от ВСУ за да се противопоставят на ЧВК „Вагнер“. Защото войната е стигнала решаващ етап. Без елитните украински части, които бяха разгромени в Донбас, Киев няма да издържи дълго.

 

Това написа анализаторът Боян Чуков в социалната мрежа Фейсбук. Той обясни:

Официалното обяснение е, че САЩ оказват натиск върху Киев да не отстъпва. Защото американците щeли да спрат своята подкрепа. Окончателното превземане на Бахмут от ЧВК „Вагнер“ определено ще нанесе тежки репутационни щети на Зеленски.

Украински подкрепления се прехвърлят от Одеска област, от украинско-беларуската граница и други региони. Какъв е смисълът да се отбранява Бахмут след като градът практически е превзет от ЧВК „Вагнер“?

Обърнете внимание! Подкрепленията на ВСУ, които пристигат в града са предимно от състава на териториалната отбрана и формирани от нещастниците, които ги ловят последните седмици мобилизационните власти по украинските градове и села.

Киев пази най-добре обучените и въоръжени подразделения на ВСУ. Замисълът на генерал Залужний е максимално да се отслаби ЧВК „Вагнер“, да се обезкърви, да му бъдат нанесени максимално големи загуби в жива сила. Но засега това не се получава.

Киев планира голямо пролетно настъпление в посока град Мелитопол с цел по-късно да бъде нанесен и удар срещу Крим.

Това вече всеки го знае. Максималното неутрализиране на ЧВК „Вагнер“ като изключително боеспособно подразделение е преследваната цел от генерал Залужний в Бахмут.

Киев разходва щедро човешкия „материал“ в създалата се ситуация. Новопристигналите необучени украинци в Бахмут имат живот няколко часа. От руска страна също има военна хитрост. ВС на РФ в момента са в режим „проактивна отбрана“.

Те нямат за цел да превземат бързо територии. Руснаците се стремят да нанесат огромни загуби в хора и техника на ВСУ в сраженията около Бахмут.

По този начин се ерозират резервите на ВСУ, които Киев планира да мобилизира в предстоящото пролетно настъпление, за което говори всеки, който има желание да се изкаже по темата. През призмата на казаното по-горе не е много интелигентно да се счита, че руснаците са едноетажно скроени и от своя страна не подготвят изненади за ВСУ, когато тръгнат в контраофанзива.

Шумът вдигнат от Пригожин, ръководител на ЧВК „Вагнер“ за това, че неговите бойци не получават снаряди може да се погледне и като дезинформационно мероприятие. Наскоро британски източници съобщиха, че руснаците вече нямат оръжие и са тръгнали да се сражават със сапьорски лопатки. Но това вече е в сферата на анализите на нашите военни експерти „Алабаламанов и Магарев“.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *