Боян Чуков разкри сама ли е Русия в битката със САЩ и НАТО, и какво ще стане с нашите национални интереси!

България отблизо

Нека да е ясно, че когато се говори за конфликта между Русия и САЩ, трябва да знаем едно важно нещо: „Не става дума, че от едната страна са САЩ и ЕС, а от другата Русия е сама. Не. От другата страна стоят Русия, Китай, Иран, Индия“.

Това каза пред БНР международният анализатор Боян Чуков.

По думите на анализатора е важно да се отбележи, че и Европа също не е единна по отношение на конфронтацията с Руската федерация.

„Германия има поведение, което силно се различава от това на Великобритания. Освен това Великобритания се опитва да изземва първото място в конфронтацията с Руската федерация, докато американците започват леко да се дърпат назад.

Британците изпаднаха от Първа геополитическа лига сега се опитват да се наместят и да бъдат водещата фигура в Европа. Държавите от ЕС, които са в северната част на континента, са по-скоро британска сфера на влияние, заедно с Прибалтика и Полша.

В момента британците правят оста Лондон – Варшава – Киев. Ролята на Великобритания се появява и е по-релефна, но тя няма този ресурс – икономически и военен. Има майсторство в употребата на меката сила и има мрежи и структури в целия свят“.

Според анализатора няма да се стигне до тежък конфликт между САЩ и Русия.

„България ще стои и ще чака да види какво ще направят водещите държави в НАТО – в случая САЩ. Нямаме особен избор, освен определени личности да си правят личен пиар и да се кълнат във вярност на НАТО и на САЩ. Но ако палачинката се обърне, те ще бъдат първите, които ще отидат на Орлов мост, за да посрещнат новите победители. В случая пасивно чакаме.

Но като членове на двата съюза – НАТО и ЕС, трябва да се съобразяваме с общите решения. В подобен момент държава като България жертва националните си интереси в полза на геостратегическите на водещите страни в двете организации“, допълни Боян Чуков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *