Британски генерал посочи кои крупни украински градове ще бъдат изоставени скоро от ВСУ

Лайф зад паравана

Въоръжените сили на Украйна може скоро да загубят няколко големи града в резултат на руската „спецоперация“, смята генералът от британската армия Рупърт Джоунс, цитиран от Express и от други медии.

 

Според офицера украинските войски могат да загубят контрол над големи градове като Харков и Запорожие, както и да се изтеглят от Артемовск след поредица от сериозни поражения. В същото време той уточни, че не може да каже точно къде ще се проведат най-важните битки, тъй като плановете на враждуващите страни остават в тайна.

Джоунс нарече предстоящия етап от специалната военна операция „игра на шах“.

„През следващите седмици ще видим много спекулации. Мисля, че на всички ни трябва да е ясно, че това няма да е това, което всички очакваме “, заключи той.

По-рано заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски Игор Жовква съобщи, че ВСУ не разполагат с боеприпаси.

Той отдаде острия недостиг на боеприпаси на високата интензивност на боевете. Служителят на администрацията също така припомни, че Киев спешно се нуждае от боеприпаси, далекобойни артилерийски оръдия, танкове и бойни самолети.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *