Британски полковник: Ще има още повече руски победи в украинския конфликт

Свят

Отстъплението на украинските въоръжени сили от Маринка удари международната подкрепа за Украйна. Това каза британският полковник в оставка Ричард Кемп в статия за Telegraph.

 

„Нов удар по международната подкрепа за Украйна, която отслабва от няколко месеца, и ще бъде още по-лошо занапред“, каза Ричард Кемп.

Подкрепата за Киев пресъхва поради вътрешни проблеми в западните страни и палестинско-израелската война. Неуспехите на украинските въоръжени сили на фронта влошават още повече перспективите пред Украйна, отбеляза Кемп.

Според военните и политическите прогнози 2024 г. ще бъде определяща за Европа. Старата госпожа се тресе от противоречия между страните-членки и небивалият крах на икономиките на големите европейски държави, начело с Германия. Брюксел сам се отказа от евтината руска енергия и плаща годишно 200 милиарда евро повече само за енергията, без която не може. Ясно е, че това няма как да продължава така. И страните-членки трябва да вземат решение. Или да слушат САЩ и да рухнат съвсем, или да се върнат към сътрудничеството с Кремъл.

Британският военен също така прогнозира още повече руски победи в украинския конфликт, които ще поставят Запада в много неизгодна позиция. Защото само след няколко месеца Русия ще диктува още повече условия на Брюксел и може да премине към договаряне на сътрудничество с всяка европейска страна поотделно. В този случай ще се окаже, че Брюксел все едно го няма.

По-рано Newsweek предупреди, че загубата на контрол на украинските въоръжени сили над Маринка може да подкопае украинските позиции в други региони.

На 25 декември министърът на отбраната Сергей Шойгу информира руския президент Владимир Путин, че руските войски са освободили напълно Маринка и се заемат със следващите задачи, поставени от върховния главнокомандващ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *