Британците стреснати: Русия праща нова армия на фронта

Свят

В средата на септември Русия за първи път изпрати на фронта части от своята нова 25-а общовойскова армия. Преместването на тези части в Украйна започна в края на август 2023 г. Това съобщи Министерството на отбраната на Обединеното кралство в Twitter, позовавайки се на данни от разузнаването.

 

На фронта западно от Северодонецк и Кременная, по границата между Донецка и Луганска област, се натрупват подразделения на две маневрени части на армията – 67-ма мотострелкова дивизия и 164-та отделна мотострелкова бригада.

От началото на пълномащабното нахлуване Русия рядко е задържала необвързани сили с размер на армия, които потенциално биха могли да формират основата за голям нов офанзивен удар, казва британското разузнаване.

„Като се има предвид, че 25-а армия се разгръща на части, за да подсили малко разтеглената фронтова линия, ново съгласувано руско настъпление е малко вероятно през следващите седмици. Но в крайна сметка, нищо не е сигурно, когато се отнася до плановете на руското командване. Те не се разкриват и стават известни едва постфактум. Тоест, след като реализацията на плановете вече е започнала или е почти завършена.“, отбелязват западни експерти.

През изминалото денонощие руските части са атакували по три фронтови направления, но най-горещо е било край Маринка. Според Генералния щаб на украинските въоръжени сили през изминалото денонощие са станали 26 военни сблъсъка.

Превод и редакция: БЛИЦ 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *