БСП иска извънредно заседание на парламента за решаване на безпрецедентната криза в България

България отблизо

БСП внася предложение за свикване на извънредно заседание на парламента по протестите в енергийния бранш. Социалистите, „Възраждане“ и ИТН искат изпращането на териториалните планове за справедлив преход на ЕК да бъде отложено до края на октомври. Социалистите настояват също така МС да оттегли плановете за справедлив преход.

“Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, вкарва се допълнително напрежение, заради което предприемаме конкретни стъпки за решаване на кризата”.

 

“Днес Борисов отново в типичен стил, стоейки отстрани, дава съвети и критикува ПП-ДБ, но нека не забравяме, че ГЕРБ държат ключа към решаване на кризата, защото с гласовете на ГЕРБ минават всички решения, предложени от ПП-ДБ. Днес внасяме искане до Росен Желязков да свика извънредно заседание на НС, за да се обсъди отново предложението ни да се отмени изпращането на териториалните планове към ЕК и да се иска един месец отсрочка, в който да се говори с хората”, каза още Нинова.

Относно промените в Конституцията, касаещи службите, лидерът на БСП коментира, че вече „има договорка между ГЕРБ и президента Радев“ службите да не се пипат, и те да бъдат назначавани както досега – с одобрение от страна на президента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *