БСП твърдо: Тези, които провалят редовно правителство сега, ще бъдат горчиво разочаровани на изборите!

България отблизо

„В Демократична България самите те не знаят какво правят. Един ден казват, че ще има среща, на следващия – не. Днес, все пак, имаме среща с ИТН“.

 

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия Стоян Мирчев от БСП.

Разговорът с ИТН освен за настоящето има и проекция за бъдещето“, каза той.

По думите му, има достатъчно теми за обсъждане, включително и тази за актуализирането на бюджета. „Важно е да се говори за това и да се намери най-разумният вариант“, смята депутатът.

„Между 10-15 септември ще върнем мандата, ако до тогава не стане някакво чудо“, каза социалистът.

„Христо Иванов няма представа какво иска. Това е негов проблем. Опитва се да отклони вниманието от себе си. Иванов на „Позитано“ ли го канихме? Канихме го в парламента, където сме равнопоставени. Те отказват среща и разговор за каквото и да било. Това какво значи? Възможността за съставяне на правителство намалява“, каза той.

По думите му, в четвъртък ще се събере Националният съвет на БСП, който да реши какво партията да направи след проведените срещи.

Слави до преди 3 месеца беше изгряваща звезда, но сега виждаме, че подкрепата за него спада„, каза той и заяви, че тези, които се дърпат сега, ще бъдат горчиво разочаровани на новите избори.  Мирчев коментира и създаването на партия от Кирил Петков:

„Виждам проблем. Залитането от страна на Янев е странно. Той като служебен премиер трябва да е надпартиен, а ние не виждаме това, ако ще се прави партия“, коментира той и добави, че Радев трябва да каже какво му е мнението за подобен проект.

„Президентът бе издигнат от БСП и от нашите структури. Важно е да каже какво мисли по темата“, категоричен е социалистът.

По думите му, Янев е заел позиция, която Радев трябва да признае одобрява ли или не.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *