Татяна Дончева разтълкува думите на Слави и каза каква коалиция се пече в следващия парламент!

България отблизо

Партиите на промяната не са определящи за избор на правителство. Решаващо значение имаше ИТН. Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.  

„ИТН и техният лидер Слави не искаха да правят правителство. ДБ и ИБГНИ имаха всичкото желание да имат правителство, но тежестта, която им е дал суверенът, ги прави без значение”, добави тя.

„Когато този, който е първа политическа сила, ви сервира списък с лица в деня след провеждане на изборите, без да прави консултации с никого…Нямате никакъв ход освен да намигнете многозначително и той ги оттегли. Следващият списък, който предложи, бе от напълно несъстоятелни души. Част от имената бяха смайващи”, коментира още Дончева.

Тя бе категорична, че отговорността за пълната катастрофа за първия мандат е изцяло на Слави Трифонов. „Миналия парламент той направи всичко възможно НС да съществува 9 дни. Какво пречеше предишният парламент да работи 2-3 месеца? Те не искаха парламентът да работи повече от 9 дни”, отсече тя.

Слави натиска копчето на четирима сценаристи, нямаше как да се говори с него, отсече Дончева.

„Мостове никога не е имало, за да бъдат изгорени“, отсече тя.

Дончева каза още, че е знаела за срещата на лидера на ИТН с Манолова и Иванов, „защото Манолова ни информира”. И обяви, че Трифонов се е срещал преди години с Корнелия Нинова в ЦУМ.

„Заявеното от Слави, че в следващия парламент трябва да има правителство на всяка цена, го разбирам, че това може да стане с ГЕРБ и БСП. Българският народ трябва да разбере, че „Има такъв народ“ и Слави Трифонов не са носители на никаква промяна.

Те не бяха на площадите, симулираха протестни действия, които нямат нищо общо с техните намерения”, отсече тя. И добави, че е хубаво избирателят да започне да се ръководи от това кой може да свърши работа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *