Българският лекарски съюз категорично: КПП-тата трябва да отпаднат!

България отблизо

Като лекари намираме, че разрешението за разходки в парковете и планините е безкрайно необходимо, за да намалим стреса и да подобрим състоянието на имунната защита.

Това каза в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на българския лекарски съюз.

Имаше период, в който трябваше да има време да се подготви здравната система, да направим методиката и алгоритъма на работа. Тази пандемия е нещо ново, за първи път се изправяме пред нещо такова. Най-важното беше да не се получи лавина от болни, които да няма къде да бъдат настанени. Затова се взеха тези бързи и навременни мерки.

Този етап вече отмина, системата работи плавно и трябва да правим стъпки встрани, за да опазим освен живота, и психическото здраве на хората. Ограничения трябва да има, но не трябва да бъдат толкова рестриктивни, че да потиснат психиката и имунната система на човек, заяви д-р Николова.

В декларация на Българския лекарски съюз искаме да се прецизира докога трябва да останат КПП-та между областните градове, защото движението между областите трябва да бъде възстановено. Хората трябва да могат да отидат при възрастните си родители при спазване на социална дистанция, или на вилите си. Според нас КПП-тата трябва да отпаднат, посочи тя.

Проблемът с коронавируса не трябва да се неглижира. Ще искаме постепенно разхлабване на мерките, но хората трябва да имат съзнание, че вирусът съществува и трябва да се пазят със спазване на социална дистанция, поддържане на хигиена у дома и редовно миене на ръцете, посочи д-р Гергана Николова, пише в свой материал информационната агенция epicenter.bg.

Tagged

1 thought on “Българският лекарски съюз категорично: КПП-тата трябва да отпаднат!

  1. При тази ситуация на 13.05.2020г би трябвало да отпаднат КПП, но носенето на маски и социалната дистанция да продължат, докато заболелите от Вируса не станат 9-15 човека, но на специалистите това би трябвало да им е ясно. Използването на озонираща апаратура трябва масово да се прилага в лечебните заведения. За само профилактика особено през студените месеци, и при леките случаи трябва да се използват инхалиращи уреди, като се използва екстракт от няколко билки, които оказват директно позитивно влияние за предпазване на белите дробове и не само…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *