Българският представител в НАТО: Руската заплаха расте, а Борисов се страхува от Кремъл!

България отблизо

Бившият министър на отбраната и представител на България в НАТО Бойко Ноев, остро разкритикува пасивната позиция на българското правителство и на премиера Борисов, около явната шетня на руски шпиони в страната ни.

Българската позиция спрямо Русия е лицемерна, половинчата и противоречива, обясни Бойко Ноев в студиото на бТВ, цитиран от frognews.bg.

Какво още трябва да стане, за да вземе правителството твърди мерки срещу руските шпиони? Пуснаха Малинов да замине в Москва и да получи висока награда от Путин. От Кремъл Путин се закани, че ако се случи нещо на руския агент, ще има сериозни последици. У нас – мълчание. Никой не реагира срещу явните заплахи на руския президент, напомни Б. Ноев.

Арестуван и екстрадиран е руски шпионин, а премиерът поставя шпионския скандал „в кавички”. След като Борисов твърди, че всяка сутрин дежурният по МВР го буди в 6,30 ч. и му докладва обстановката в държавата, редно е премиерът пръв да реагира срещу нарасналата шпионска активност на Русия, бие се по гърдите Ноев.

Какво всъщност ни предлага Борисовият адаш и бивш военен министър, а сега представител на България в НАТО?

Ами много просто. Предлага на 85% от българските граждани, които обичат Русия, да забравят за Русия, защото това не се харесвало на САЩ. Да забравят славянската писменост кирилица, която България създаде. Да забравят, че България и Русия имат една и съща писменост, еднаква православна вяра, говорят на много близки езици, имат близки традиции и обичаи.

Но това не е всичко. Вторият Бойко, напъва да забравим и Руско-турската освободителна война, заради която България съществува на картата. Да забравим, че Турция и днес дебне удобен момент, за да ни налапа. Да не говорим колко пъти турски телевизии и самият президент Реджеп Ердоган повтаряха, че големи части от българската територия принадлежали на Турция, а в картата на новата Османска империя фигурира и България.

Въобще, да забравим кои сме и кои са били нашите прадеди, да забравим, че сме една от най-старите държави в Европа. Предлага ни да забравим 30-те години „преход“, който унищожи всичко в България. Накрая, да забравим, че Западът винаги е бил наш враг, а Русия винаги е била наш приятел и брат.

Този Б. Ноев ни предлага още, да ударим гъбата на евтиния руски природен газ и да купуваме космически скъпия американски шистов газ, който на всичко отгоре вече се изчерпва. Предлага ни да купуваме скъпите и слабо ефективни американски самолети и да загърбим сравнително евтините и страховити руски оръжия. Защото, ако вместо да дадем три милиарда лева за Ф-16, бяхме купили два – три дивизиона от уникалните руски зенитно-ракетни комплекси С-400, нямаше да ни трябват никакви самолети. А във въздушното пространство над България нямаше да може и пиле да прехвръкне.

Предлага ни също да ударим гъбата не само на евтиния руски природен газ, но и на евтината електроенергия от АЕЦ „Белене“. Защото американците нито могат да построят нашата Втора атомна, нито могат да ни доставят ядрено гориво за нея, да не говорим, че няма и да вземат отработеното гориво, както правят сега нашите руски братя.

Значи няма да имаме евтин ток и евтин газ. Няма да имаме надеждна защита на нашите граници, въздушни и сухопътни, но за сметка на това ще плащаме прескъпо за всичко, което САЩ благоволят да ни предложат да купим.

Предлага ни още либерален капитализъм, при който няколко олигарси дерибействат, а другите мрат от глад и болести, защото нито ядат чиста храна, нито могат да си купят лекарства.

Предлага ни Истанбулска конвенция и да се кланяме на статуята на свободата. Всъщност ни предлага да станем роби на бившите господари на света.

Само че българският народ не иска такива „благодеяния“. И яростно се съпротивлява срещу такива „предложения“. И така ще бъде винаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *