Валери Найденов: Нашите пишман евроатлантици забравят кой помогна на САЩ да станат независима държава

Свят

И аз обичам светлия празник 24 май, но нашите пишман евроатлантици и техните американски ментори забравят, че Трети март, по ирония на съдбата, е много по-евроатлантически празник от 24 май.

Вселената обича иронията.

Днес американската геополитическа догма възприема православието като чужда култура, враждебна на Запада. Достатъчно е да прочетем книгата на Самюъл Хънтингтън. Симеон Дянков пък има цяла монография, според която православието пречи на икономическото развитие. В школите на Сорос това съвсем сериозно се изучава. Но ако сега възприемем 24 май за национален празник, много скоро ще ни се наложи пак да го сменяме.

Защото от гледна точка на историята, 3 март е много по-евроатлантически празник. Всичко е много просто. Руската империя при Александър ІІ е била единственият европейски съюзник на САЩ, когато се е водила битката между Севера и Юга.

Великобритания е била враждебна на Севера по време на Гражданската война и за малко да се намеси на страната на Конфедерацията. Тогава руският император изпраща руския военен флот на разположение на Линкълн, ако се наложи. Ето затова САЩ тогава са станали независима държава. Благодарение на Русия. И така нататък.

Големият въпрос е друг – а какво иска българският народ?

За пореден път елитът прави точно обратното.

Това не ви ли напомня, че българският народ поиска да избира депутатите мажоритарно?

В такъв случай никой депутат не би посмял да отменя 3 март.

Автор Валери Найденов, Фейсбук

Tagged

1 thought on “Валери Найденов: Нашите пишман евроатлантици забравят кой помогна на САЩ да станат независима държава

  1. Не сме народ, а мърша! Казано преди много години, доказано с времето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *