Гешев: Още разследваме снимките в спалнята на премиера. Трудно е, защото са влизали много лица!

България отблизо

За „Барселонагейт“ Гешев отговори пред депутатите, че разполага с пълна справка от проведените действия. Били снети множество обяснения, изискани били справки, имало активна комуникация с партньорските служби.

„Резултатът е, че след предоставен контакт с наблюдаващ прокурор, испанските власти вече няколко месеца няма обратна информация. Това не е толкова съществен проблем за приключване на преписката„, каза Гешев. По думите му за края на преписката значение имат ревизии, които се изготвят в момента, както и предстоящите разпити на още няколко лица.

 

Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения за по случая с къщата в Барселона, повтори и пред депутатите в пленарната зала Гешев. „Последният сигнал е от гражданско движение „Боец“, каза главният прокурор и намекна, че организацията била свързана с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, който се укрива в Сърбия.

„Приобщени са медийни публикации, изискани са множество справки. Има активна комуникация с партньорските служби в Кралство Испания. След контакт с българския наблюдаващ прокурор, няколко месеца нямаме информация“, каза Гешев, но обяви, че това не е проблем за приключване на преписката.

Предстои приключване на ревизии на различни търговски дружества, свързани с този казус и снемане на обяснения на още няколко души.

За записите и снимките от спалнята на премиера Борисов Гешев обяви, че е възложено на столичната полиция да направи експертни справки като посочи, че и по този случай премиерът е дал обяснения. Поискани са обяснения от НСО, възложени са експертизи за автентичността на снимките, които до момента не са изготвени. За разследването за снимките е разпитан Борисов, установяват се и се разпитват множество лица, които са имали достъп до жилището, възложени са експертизи за автентичността на снимките, които не са изготвени, каза Обвинител № 1

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *