Валери Симеонов категоричен: НЯМА ДА СИ ДАМ ОСТАВКАТА! Искат ми я разни политически провокатори!

България отблизо

Няма да получат оставката ми! Това каза категорично и надменно вицето Валери Симеонов след невъобразимия скандал с изказването му за инвалидите и техните майки.

Взети са думи от контекста на мое изказване, чувствам се употребен политически.

От една страна едно предаване, което кой знае кой го гледа, реши да ми отмъщава и да си вдига рейтинга, защото се усъмних дали си плащат данъците. От друга опозицията само това чакаше и насъска всички срещу мен. За няколко дни се избълва такава помия по мой адрес, че няма как да не беше организирана.  Бяха впрегнати всички симпатизиращи на опозицията организации и всички тролове във Фейсбук, а целта им беше да ме сатанизират. И да искат саморазправа. А целта им единствено е да падне правителството. И да има предсрочни избори, които опозицията да спечели. Е, няма да стане тяхната! – заинати се вицето.

Макар че утре се очаква един от най-масовите протести след идването на кабинета „Борисов 3“, макар че над 130 неправителствени организации са го подкрепили, политолози смятат, че всичко ще завърши с много шум за нищо.

Причините?

Симеонов неведнъж е правил подобни изказвания и винаги му се е разминавало. Дори сега, когато нещата минаха допустимите граници, Борисов се извини вместо него и каза, че не мислел това, ами просто имал малко по-груб език и хората не го разбирали. Бил по-директен и лесно се палел.

На Симеонов не му пука да е директен и нагъл, защото знае, че падне ли той, пада правителството. Знае, че Борисов колкото и да му е ядосан, пак ще го спаси, защото никак, ама никак не му се ходи на избори.

В момента ГЕРБ е достигнала критичното си дъно по рейтинг и много хора няма да ги подкрепят. Процентът се колебае около 20, а всички останали са против. Даже самият Бащица има само 30 процента одобрение.

Още по-зле.

Ако правителството падне, ще се сбъдне най-лошият сън на премиера – президентът да направи служебно правителство и то да организира евроизборите. Тогава от ГЕРБ съвсем ще изгубят влиянието си и механизма да контролират и пренаписват вота. Залогът е голям – ще изгубят част от местата си и в европарламента и няма да има кой да го спасява в екстрени ситуации.

Сега пред премиера няколко пътя:

Единият е да накара Симеонов да си посипе главата с пепел и да се извини. След което спешно да се приеме закона за децата с увреждания и да се махне основната причина майките да протестират.

Вторият е да отстрани Симеонов, но да му обещае други облаги, тайно от народа и депутатите от НФСБ да останат в парламента, също посипвайки главите си с пепел.

Третият са избори. А тях не ги иска дори вицето, което много приказва, но мястото му във властта е по-мило, отколкото извинението и лицемерната чупка в кръста във вид на извинение. И всичко това да се представи като дело на лошата опозиция и останалите партии, жадуващи да влязат във властта.

Който и вариант да бъде избран, Симеонов няма да си тръгне с подвита опашка. Защото на нея е закачен и Борисов.

А това е началото на края му.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов категоричен: НЯМА ДА СИ ДАМ ОСТАВКАТА! Искат ми я разни политически провокатори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *