Валери Симеонов: Няма да подаваме оставка! Който иска предсрочни избори да ги плати, а не да принуждава държавата да се бърка!

България отблизо

Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план.

Ако някой толкова иска предсрочни избори, да ги плати. Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ лидерът на НФСБ и заместник-председател на парламента Валери Симеонов.

Според него изборите са дали предимство не само на една политическа сила, дали са предимство и на президента Радев, на евроизборите – и на БСП, както и други партии, които имат своите представители, а тогава е нямало недоволство.

Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата.

„Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена, каква ще бъде цената, ще разберем през месец март,“ подчерта Валери Симеонов.

По думите му в последните години България има прогресивно развитие с добри икономически показатели.

„Минималните пенсии вече са 300 лв. Защо никой не говори за това? Защо никой не оценява всички тези усилия, които правителството полага и постига резултати по отношение на доходите на хората? Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв.“, изтъкна Симеонов.

Лидерът на НФСБ каза още, че през последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните. Многократно е отправял покана към протестиращите за разговор, но не получавал отговор.

„В нито един момент никой не донесе една декларация, едно искане, едно съгласие за среща, но тук, на тези протести, няма искания. Ако питаш някого от площадите за причините за протеста, няма да получиш отговор – има само крясъци и грозни сцени на посегателство срещу органите на реда. В тези протести няма аргументи, а и два месеца тероризираха столицата с разни блокади“, посочи Валери Симеонов.

„Имаме да свършим редица дейности, свързани с патриотичните ангажименти – това са втвърдяването на позицията спрямо битовата престъпност, приобщаването на маргиналните общности към образованието, патриотични дейности в училищата. Продължаваме и в борбата със заздравяването на правосъдната система“, допълни той.

„За мен Урсула фон дер Лайен не е някакво високо слънце в зенита. Тя от скоро е на тази позиция и ние имаме правото да приемем  нейното изказване или да не го приемем. Но нейния призив за даване на прекалено големи права на маргинали, гейове, лесбийки, травестити просто няма как да го допуснем“, отговори Симеонов на въпрос за първото обръщение на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, която в словото си разкритикува политиките на популистите и националистите в националните правителства, съобщава Епицентър.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *