Валери Симеонов: Протестите са масова проява на вандализъм и хулиганство, а БСП губи терен и ще остане зад ГЕРБ!

България отблизо

Познавам хората, напуснали днес ПГ на БСП. Те явно имат своите дълбоки мотиви, за да предприемат тази стъпка, но най-добре поканете самите тях, за да ви обяснят. Ясно е все пак, че БСП губи терен и ще остане далеч след ГЕРБ в изборната надпревара.

Няма как да коментирам темата за кворума, след напускането на тези шест народни представители от БСП, защото задкулисните политически игри са ми много далечни.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод новината, че шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на партията.

Зам.-председателят на парламента коментира и горещата тема за нестихващите протести.

„Не мога да разбера думите от днес на г-н Карадайъ. За какъв диалог говори той? Със сигурност експертно правителството не е решение на проблемите. За мен предложението на Красимир Каракачанов за експертно правителство бе малко удар в гърба, защото партньорите му не бяхме информирани – нито аз, нито г-н Борисов. „, посочи Симеонов.

Той коментира и протестите. „Аз не одобрявам начина на протестиране. Това не са протести а масова проява на вандализъм и хулиганство. Пострадаха редица сгради. Това са занимания по хулиганство, вандализъм и омраза. Най-лошото е, че няма никаква реакция и нито един задържан за тези вандалски прояви – замерване с домати и яйца.

Другото лошо е, че медиите подкрепяте тези протести и не смеете да кажете една лоша дума“, разкри Симеонов.

„Темите за Изборния кодекс са обсъждани достатъчно много в комисии и пленарна зала. Не мога да намеря нито един свестен мотив на президента за ветото. Той отново отправя остри думи, които разделят обществото. Неговата победа и победите на кметовете на БСП нечестни и манипулирани ли бяха?

Румен Радев се държи като вечно недоволно и капризно дете. С тези си действа той няма да бъде запомнен с нищо в българската политика и история. Той може да налага вето, но стига то да е аргументирано, а не само да говори празни приказки.

Машинното гласуване няма да допринесе за нищо. Машините са отхвърлени навсякъде, защото те допринасят за много по-голяма възможност за манипулиране на изборите. Това е крайно време да бъде обяснено на българския народ.

Единствената разлика между Радев и Нинова е в половете им. И двамата отхвърлят всичко, което идва от управляващото мнозинство и само критикуват“, категоричен бе той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *