Ваня Григорова: Ще браним паметника с телата си! Иначе историята няма да ни прости!

България отблизо
„Няма да се примирим със заличаването на историята“, заяви тази сутрин столичният общински съветник Ваня Григорова, която остана втора на изборите за кмет на София. Григорова бе издигната за кмет от БСП. Думите ѝ дойдоха по повод демонтажа на Паметника на Съветската армия.

„Столичният общински съвет не решава съдбата на Паметника на Съветската армия. Трябва в НС да бъде извикана областната управителка и да каже какво и защо прави“, каза тя в ефира на БНТ.

 

„Не трябва да ползваме историята за партийни цели“, каза тя.

 

„Повдигането на тази тема показва опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят допирна точка и да покажат на избирателите си, че могат да направят нова сглобка на местно ниво“, твърди Григорова – нищо, че решението на демонтиране на МОЧА беше взето още от предходния състав на Столичния общински съвет, където ПП нямаше никаква участие.

 

„През последната седмица, от последното гласуване, не се състояха никакви разговори, за да намерим пресечна точка. Нямаше покани за да се опитаме да намерим пресечна точка на нашите приоритети. Да изберем една личност не е устойчиво ешение. Фактът, че една седмица не се водиха публични преговори, означава, че са водени тайни такива“, посочи Григорова. Не е ясно защо ако са водени тайни преговори, н виждаме резултат от тях – СОС все още няма избран председател.

 

По думите ѝ би могло да се издигне съвместен председател на СОС, на база приоритети.

Tagged

1 thought on “Ваня Григорова: Ще браним паметника с телата си! Иначе историята няма да ни прости!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *