Василев за премиера Донев: Не ме карайте да коментирам полета на гълъба

България отблизо
”Не ме карайте да коментирам полета на гълъба. Това каза съпредседателят на ”Продължаваме Промяната” Асен Василев пред журналисти за обвиненията на Гълъб Донев, че си прави пиар акция като два дни преди това е започнал да говори за границата и сякаш се противопоставя на това ние да влезе в Шенген.

„Но ние говорим за границата от май месец, не говорим от последните два дни. Оттогава взехме мерки, за да може „Капитан Андреево“ да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет вместо да продължи тези усилия не само, че ги спря, а ги върна обратно – не си внесоха таксата за делото и ще го загубят срещу лабораторията.“, заяви още Василев.

Аз мисля, че Шенген е една много важна тема за българското общество. Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държавата в ЕС и да води всички разговори, в т.ч. с другите представители на другите държави в ЕС – господин Рюте, канцлерът на Австрия. Така че бихме искали да чуем какво те са му казали и съответно каква е пречката България да не бъде приета в Шенген“, каза на брифинга пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Другото нещо, което не се случи в този парламент е,че в първите дни на този парламент внесохме антикорупционните закони, за което холандците казаха, че те трябва да бъдат приети, допълни Василев.

„Днес за първи път, след като държавите обявиха, че ще ни спрат за Шенген, започнаха да се разглеждат тези закони. А два месеца се занимавахме с Изборния кодекс. Това, което в момента виждаме е, че вместо тези усилия да бъдат продължени, вместо да си свършим техническата работа и да нямат аргумент, с който да ни откажат, ние малко като след „дъжд качулка“ се сетихме чак като ни казаха – къде са ви законите за антикорупция, къде ви е границата сухопътната“?“, заяви Асен Василев.

Все още не сме получили покана за разговори с ГЕРБ, но моят съвет към господин Габровски е да се фокусира върху партиите, които биха осигурили подкрепа за евентуален кабинет, а след това ще обсъждаме 16-те политики, които ние ще подкрепим като опозиция, категоричен е Василев.

Tagged

1 thought on “Василев за премиера Донев: Не ме карайте да коментирам полета на гълъба

  1. Парите и дипломата не те правят Човек. Начинът по който се изразява един индивид дава представа що за същество е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *