Ивайло Мирчев изревнува ГЕРБ: Подават ръка на ДБ, а тайно намигат на БСП!

България отблизо
ГЕРБ гледат към „Демократична България”, но подават топката към БСП и ДПС. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев. „Разчитаме на втория мандат. Но няма заявка на ГЕРБ, че ще направим промените в съдебната система”, каза още той.

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа, а защото по голяма част от другите теми – еврозоната, Шенген, модернизацията на армията, имаме близки позиции поне на хартия, коментира още депутатът.

 

„По може би най-важната тема, ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв“, заяви още Мирчев пред БНТ.

 

Според него е важно как ГЕРБ ще отговори какво ще се случи с първия мандат – да кажат защо не са реализирали първия мандат, ако те не го реализират.

 

По думите му прекалено много неща ги раздалечават от БСП: „По отношение на войната, на еврозоната, на бюджетните разходи, хартиената бюлетина – те се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне в определена посока.”

Той коментира и темата за „Лукойл: „Случва се нещо безпрецедентно. „Лукойл” решава да изнася петролни продукти, резултат от руски петрол, въпреки санкциите. Почвам да се питам дали служебното правителство работи в интерес на страната или на „Лукойл”. Те могат да работят с чужд петрол. Защо сега трябва да се затваря рафинерията, като петролът не е руски? Да работят пак със съотношение 60 на 40 – 60% друг тип петрол. За тях обаче не е изгодно. Не е лошо да им се направи проверка от НАП за ценово образуване, да им се начислят неплатените суми от годините назад – те не са плащали данъци у нас”, категоричен е депутатът..

Мирчев заяви още, че са длъжни да защитят българския интерес, като добави: „80 млн. лв. сме изплатили ние на „Лукойл” за компенсации за тока – те можеха да отидат за фризьорски салони и ресторанти.”

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *