Изненада: Появи се нова тайна оферта на САЩ към Русия по украинския конфликт!

Свят

Украйна била получила неприятен таен сигнал от САЩ. Анализатори смятат, че и Русия е получила таен сигнал от САЩ. Ето какво е съдържанието на този сигнал.

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е заявил на неотдавнашна пресконференция пред американската медия „Уолстрийт джърнъл“, че основната цел на Вашингтон в подкрепата на Украйна по време на войната е да помогне на страната да си върне загубените територии.

Той обаче отбелязва важен момент: само тези, които Украйна е загубила след 24 февруари, съобщават световните издания.

Известният журналист и политически анализатор Самуел Рамани написа в своя Twitter, че това изявление вероятно е било неприятен таен сигнал към украинските власти. Възможно е думите на Блинкен да бъдат последвани от намаляване на подкрепата на САЩ за Украйна.

„Това изявление поражда съмнения относно готовността на САЩ да помогнат на Украйна да си върне контрола над Крим и значителни райони на Донбас“, коментира Рамани.

Отделно от това журналистът подчертава, че държавният секретар не е коментирал по никакъв начин появилата се по-рано в медиите информация, че американците са променили системите HIMARS, предадени на украинската армия, така че украинците да не могат да поразяват с тях руски територии.

Нещо повече. Анализатори международници предполагат, че това едновременно е таен сигнал и към Русия. Един вид американците са готови да преговарят, но при американските условия. Тоест, Русия да се изтегли от Украйна и новите територии, които завоюва след 24 февруари 2022 г., като остави за себе си Крим и тогавашните територии на Донецката и Луганската народни републики.

Това обаче едва ли устройва Кремъл, понеже САЩ предлагат на Русия да запази това, което вече го има, и да се изтегли от новите територии, които завоюва с цената на много жертви. Така че тази „оферта“ едва ли ще мине.

Но това все пак е някакъв знак, че Щатите са готови на преговори, изоставяйки своето прокси Украйна на милостта на съдбата. Лошото е, че този „таен знак“ на Вашингтон идва в момент, когато се очаква Русия да вкара в битка нови над 30 батальонни тактически групи, да превземе цялата страна и да принуди Киев да капитулира при условията на Русия.

Тоест, след като американците разбраха, че Украйна няма да издържи още дълго, и че скоро Русия ще превземе цялата страна, тогава се сетиха, че им трябват мирни преговори. Целта е да се запази по-голямата част от Украйна в американски ръце, смятат анализатори, и след няколко години, вероятно, отново да я пуснат срещу Русия.

Кремъл едва ли ще позволи това.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *