Вежди Рашидов притеснен: Улицата започва да кадрува! Медиите ни се качват на главите! И запомнете: Каквото каже премиерът, значи е така!

България отблизо

Не знам дали е профилактика и така се прави – не знам, не съм експерт. Щом премиерът е казал – значи е така. Не мога да коментирам премиера. Това заяви в ефира на БНТ председателят на медийната комисия Вежди Рашидов по повод спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ за ден. „

Айде, стига с тази свобода на словото! Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода. Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва слободията. Онова, което мен ме притеснява – улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите.

Общественото мнение е много важно, но е само мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират“, каза още той.

Той коментира още скандала с „Хоризонт“ с думите, че генералният директор носи отговорност, това е по закон. „Улицата кадрува, а така не се прави – държавата е низ от правила и закони. Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите“, смята още той.

Кои медии ви се качват на главата, г-н Рашидов?

Телевизиите до такава степен са ви полегнали, че вече излъчват само сериали, екшъни, риалитита, а в новините се скъсват да хвалят ГЕРБ. И нито думичка за останалите партии, освен ако не трябва да ги клъвнат.

Шеф на медийна комисия и бивш министър на културата призовава : „Айде, стига с тази свобода на словото! Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода!“

В каква държава живеете, г-н Рашидов?

Не знаете ли, че в официалната класация сме на 111-то място в света по свобода на словото?

Ако не сме паднали и по-ниско!

Не виждате ли как се гонят неудобни журналисти, как се трият масово по сайтовете негербоугодни коментари?

Дори вземете пример само от днес:

Колко ваши хора се изредиха един след друг да ни промиват мозъците по телевизиите и колко от опозицията?

А колкото до това, че премиерът винаги е прав, ще се направим, че не сме го прочели.

Защото означава култ към личността, пример за навеждане до земята и още десетки неща. До едно жалки за България!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *