Велизар Шаламанов: Радев трябва да намери сили, да посрещне президента на Украйна и да му каже: С вас сме!

България отблизо
Няма как да знам дали президентът на Украйна Володимир Зеленски ще дойде у нас в четвъртък. Но едно такова посещение би било изключително важно, защото то ще потвърди отношенията между нашите двете страни. Това заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов в ефира на Нова телевизия.

Попитан смята ли, че президентът Румен Радев ще се срещне със Зеленски в София, Шаламанов каза, че вярва, че „нашият президент ще намери сили да се срещне с президента на Украйна. Надявам се да му каже: „С вас сме, господин президент. Украйна ще победи. Крим е украински. Ще помагаме на Украйна колкото е нужно и докато е нужно“.

 

По думите му такава среща между двамата ще е голяма промяна за България. Ясно е, че основният двигател на промяната е правителството. Надявам се с възприемането на декларацията, парламентът също да се присъедини, въпреки че наличието на поне две партии, които много сериозно се противопоставят на каквато и да е помощ за Украйна, поставя в парламента в не много добра светлина.

 

Виждаме, че това не се случва в никой друг парламент в Европа“, каза още Велизар Шаламанов.

Tagged

1 thought on “Велизар Шаламанов: Радев трябва да намери сили, да посрещне президента на Украйна и да му каже: С вас сме!

  1. Малко са тия като теб които искаха да строят паметник на Шипка на турския паша ТИ оттогава ли имаш сили да бъдеш зад враговете на държаватв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *