От последните минути: Борисов обяви, че се отказва от имунитета си

България отблизо

Лидерът на Бойко Борисов изненада всички с това, което каза преди минути в кулоарите на Народното събрание (НС). 

„Ще си дам имунитета въпреки толкова очевидното направено срещу мен от бившия главен прокурор Иван Гешев“, заяви той

 

„Аз вярвам и на българския съд и прокуратура. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват своите решения“, допълни още той.

Половин час по-рано той заяви:

„На съучениците на Гешев няма да си дам имунитета!“, защото ми е даден от народа!

„В България ако някой не ми спомене името, той се оказва незначим. Тук виждам, че и нашите некоалиционни партньори, и нашата неопозиция, правят това, защото напомням как Корнелия Нинова от трибуната на НС ме призова да ги събера и да направя правителство. А множество сигнали на служебното правителство срещу Нинова стоят на трупчета. Явно затова тя се опитва да се възползва и върши някаква друга чужда задача“, обясни Борисов.

„Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Но аз вярвам и на българския съд, и на българската прокуратурата. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решенията“, заяви бившият премиер.

Имунитетът на лидера на ГЕРБ бе поискан на 2 юни от вече бившия главен прокурор Иван Гешев. Тогава той внесе в Народното събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ във връзка с досъдебно производство по „Барселонагейт“. Тогава обаче Борисов отказа да си даде имунитета.

Б.Р

На кое от двете му изказвания да вярваме?

Или да чакаме какво ще измисли следобед?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *