Полковник Матвийчук от разузнаването обясни кога ще започне руската контраофанзива

Свят

Контранастъпление на руската армия може да се очаква до началото на есента, смята военният експерт, бивш разузнавач и офицер от специалните части, награден с ордените Червена звезда и Република Сирия, полковник от запаса Анатолий Матвийчук.

Той сподели мнението си по този въпрос в разговор с чуждестранни медии.

 

Матвийчук разкро, че руската армия скоро ще започне контранастъпление. Според него това няма да е еднократен акт.

„Мисля, че някъде в средата на лятото или до началото на есента можем да очакваме началото на контранастъпление и освобождаване на територии“, обясни полковникът.

Настъплението на въоръжените сили на Украйна, според него, се проваля  . Всичко, което беше насърчавано от украинските военни, Матвийчук нарече „политическият ред на Запада“.

„Затова Въоръжените сили на Украйна трябва да хвърлят в бой последните резерви, които бързо се изчерпват“, каза полковникът.

Според него Украйна е подкопана икономически и военно. Страната няма да се оправи, заключи полковникът.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр по-рано призна, че по време на контранастъплението въоръжените сили на Украйна са се сблъскали с трудности и „неистова съпротива“ от страна на руските бойци. Тя отбеляза, че се очакват бързи успехи от украинската контраофанзива, но това няма да се случи.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *