Веселин Плачков: Трябва да опазим онова, което ни оставиха Дякона и българските опълченци. Всеки ден трябва да се борим за свободата си!

България отблизо
„Трябва да учим децата си, че имаме дълг към това, което ни е дадено като наследство. Трябва да го носим с цялата тежест и отговорност и да го развиваме, а не да го забравим и да се сещаме за него само на 3 март“, каза Веселин Плачков, който изкачи Шипка заедно със съпругата си Мариана Попова.
Никога не бива да забравяме делото на нашите герои, Деня, в който сме се освободили и да не се оставяме отново да бъдем заробени.
Патриот съм и обичам България!
Всички трябва да я обичаме, за да живеем в една свободна страна, да се отървем от страха и бездушието.
Народ, който не познава и тачи историята си, остава като дърво без корен и се разпилява.
Обичайте България, тя е родината на дедите ни и на децата ни.
Припомняме, че Плачков изигра ролята на Левски и винаги е защитавал патриотизма.
По-рано днес съпругата му Мариана Попова
Днес хората са изправени срещу политиците. Войната е срещу управляващите, срещу начина на управление на България. Хора, мисля, че е време за революция! Това каза пред БТВ от връх Шипка певицата Мариана Попова. Тя е със съпруга си Веселин Плачков, за да отбележи на това място знаменателната дата.

 

Мариана Попова пък няколко пъти направи силни изказвания срещу управляващите, срещу опита им да смачкат народа, срещу разделението на наши и ваши дори в изкуството.

Не мога да гледам бедни, боси и гладуващи деца! Не мога да гледам просяци, ровещи в кофите! Не мога да се примиря, че държавата ни се превърна в просяк и живеем от милостта на другите, каза певицата.

Ние сме българи и трябва да защитаваме достойнството си!

А това може да стане единствено с революция!

Да отвоюваме отново свободата си.

Хиляди българи започнаха изкачването до връх Шипка. Въпреки препоръките да няма струпване на хора заради коронавируса и върлуващия грип, българите се стичат към паметното за Освобождението на България място. Сред тях има и много деца.

Масово в страната паметниците на героите се отрупват с цветя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *