Взеха им страха: Чуждите наемници в Украйна бягат презглава! Кой ще се бие с оръжията на Запада?!

Свят

Чуждестранни наемници, участващи във войната в Украйна, се оплакват от лошото оборудване, предоставено им от украинските въоръжени сили, съобщава американското издание The Washington Post.

 

„Те встъпиха в бой лошо въоръжени и с лоша екипировка, мислейки дали си струва да се върнат в Украйна още веднъж“, пишат авторите на статията.

В статията се казва още, че в един от случаите на наемниците са били предоставени ракети и противотанкови системи, но оборудването за пусковата установка се оказало неизползваемо. В резултат на това осем от 20-те членове на отряда решили да напуснат постовете си.

Американското издание съобщават също, че един от чуждестранните морски пехотинци умишлено е счупил собствената си картечница, за да прехвърли повредата като последица от тежкия бой.

Полша е предоставила на украинските въоръжени сили 18 самоходни гаубици KRAB с калибър 155 мм, а също така е обучила стотина украински артилеристи да ги използват, съобщава Polskie Radio 24, като се позова на полски правителствен източник.

Лошото е, че май не останаха желаещи, които да отидат на фронта и да се бият с това оръжие. Не за друго, а защото „киборгите“ се предадоха или изчезнаха, „елитните“ украински части са в обкръжение и лошо им се пише, ако не се предадат. А обикновените Весеушници и Тероборонци отдавна гледат към вратата, защото оставането на фронта не им вещае нищо добро.

Вече всеки гледа да си спаси живота и никой не иска да се бие за слава. Понеже срещу руската армия няма как да оцелееш.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *