Москва: Западът се провали в желанието си да заличи Русия от картата на света

Свят

Западът се опитва да разкъса Русия на части и би желал да я заличи от политическата карта на света. Но, както преди двеста години, тези опити се провалиха с гръм и трясък. Това заявява в интервю за руския в. „Аргументи и факти“ Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„За нас с оглед появата на нови военни заплахи е важно да имаме такива въоръжени сили и специални служби, че противниците на Русия да не допускат и мислено дори, че могат да воюват с нас“, изтъква руският държавник.

Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев – това е военно противопоставяне на НАТО, най-вече на САЩ и Великобритания, с Русия, заявява Патрушев.

Западните политици не са самостоятелни, зад тях стоят фондациите и едрият бизнес – именно в техните ръце е концентрирана реалната власт. В миналото Западът е постигнал процъфтяване и световно господство чрез заграбване на колонии. Точно така се държат днес и транснационалните корпорации, които предпочитат да трупат все повече капитали, изпомпвайки ресурси от другите страни, казва секретарят на руския Съвет за сигурност.

Само че сега Западът се натъкна на голяма пречка. Русия, Китай, Индия и много други страни, общо 80% от света, не искат да бъдат колонии. Искат да се развиват самостоятелно по своите си традиции и правила. Евроатлантиците все още не могат да се примирят с тази реалност. Затова провокират войни. Но това няма да им помогне. Не могат да завладеят нито Русия, нито Китай, нито останалата огромна част от света.

Никой не е успявал да го направи. И никой няма да успее. Русия е гарант за това.
По информации на БТА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *