Владимир Путин попари Запада: Конфликтът ще бъде много различен! И Видео

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес във Волгоград (за един ден той е прекръстен обратно на Сталинград), където се чества 80-годишнината от победата в Сталинградската битка.

 

Путин посети Мамаев Курган и положи цветя пред Вечния огън в Залата на славата и на гроба на командващия 62-ра армия Василий Чуйков.

„Невероятно, но факт: отново ни заплашват с немски „Леопард“-и, заяви Путин. „Тези, които въвличат европейските страни, включително Германия, в нова война с Русия, тези, които очакват да победят Русия на бойното поле, очевидно не разбират, че конфликтът ще бъде много различен. Не изпращаме танкове до границите им, но имаме с какво да отговорим на онези, които ни заплашват, и то не само с бронирани машини… Готовността да вървим до край и да направим невъзможното в името на истината е било и е в кръвта на многонационалния народ на Руската федерация. Русия е уверена в себе си, в своята правота и в своята победа“, заяви руският президент.

По-рано, в рамките на подготовката за посещението на Путин, местните власти наложиха забрана за преминаване на тежкотоварни и едрогабаритни превозни средства в границите на града, а също така обявиха 1 и 2 февруари за почивни дни за служителите в публичния сектор. В деня на парада някои улици в центъра на града бяха затворени.

Ето видеото

Източник Днес.Дир.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *