Вижте защо в България се заразиха толкова много лекари! Истината ще ви потресе!

България отблизо

Колегите от Спешна помощ ходят незащитени. Два месеца никой от хората, които пишат заповедите не разбра, че пациент може да зарази спешен медик по всяко време.

Най-често се установява диагнозата при анамнеза на място и преглед на пациента. Това заяви председателят на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ д-р Десислава Кателиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й втори месец „човекът на телефона“ решава дали екипът да тръгне със защитно облекло или не, а пациентите или не знаят или крият, че са заразени с коронавирус.

Кателиева посочи и че има пациенти, за които след дни се разбира, че са били позитивни, а контактът с тях така и не достига до РЗИ. Така и не биваме изследвани, ходим си със страховете, добави още тя.

Дълго време лекарите нямаха защитно облекло и все още нямат!

По същата причина пламнаха огнища в различни областни градове. Там няма защита, няма информация, не достигаха тестовете и резултатът е, че лекарите сега са болни. На места даже повече от бройката заразени пациенти.

„Достатъчно ли са взетите мерки, за да ни защитят. Достатъчно често ли ни тестват? Ясно ли е кой е на първа линия и кой не? Насреща получаваме упреци, че не сме знаели как да се обличаме. А кой ни обучи? Сами се обучавахме по видеа по телевизиите и интернет“, заяви председателят на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ .

Тя алармира, че много често пациенти с коронавирус се оказват в отделения, където не им е мястото и има опасност от разпространение на заразата.

От името на парамедиците, тя настоява за ежегодно тестване. По отношение на допълните пари, които медиците ще получават Кателиева заяви, че критериите, по които се раздават, са обидни. Много по-добре беше да дадат на всички по малко, отколкото да обещаят на всички по много, а да получат единици. Идва ни в повече тази обида да говорят пред обществото, че ни раздават по 1000 лв. всеки месец, а единици от нас да ги виждат, коментира още д-р Кателиева.

Tagged

1 thought on “Вижте защо в България се заразиха толкова много лекари! Истината ще ви потресе!

  1. Хе, хе! Ми нали лекарите го измислиха това разстояние от 2 метра, че даже и 1,5 метра между хората, за да се предпазим от заразяване! Лекарите са най-големите ни мозъчни умници! 🙂 Нямат си понятие от строежа на материята, от това че има и жини прахови частици за които се закрепят заразите! Ами вятъра? Ами атмосферните течения могат да разнасят вирусите на много големи разстояния! Ако са толкова неуки, незнаещи и неможещи, за какво са ни дохторята?! Или нарочно са определили такова разстояние от 1,5 метра, за да се заразяваме?!… Търховците на здраве върлуват с некомпетентността си и с вредните си напътствия!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *