Вижте какво правят министрите ни, докато летят до Брюксел или Вашингтон!

България отблизо
58 000 лева ще излязат от джоба на българския данъкоплатец, за да подсигури само храната на властимащите,  докато летят до Брюксел, или на посещение в други държави.
Това става ясно от обществена поръчка на ”Авиоотряд 28”. Фирмите могат да дават оферти за обслужване на кетъринга за полетите на властта  до 25 ноември, а печелившият ще получи честа да изхранва родните политици.
Менюто е повече от пикантно и задоволяващо всякакви вкусове и капризи.

Сред ястията в менюто няма октоподи, но има всичко приятно за небцето и питателно. Докато са два три часа в небето, държавниците ни имат избора да дъвчат броколи със синьо сирене, аспержи,  тиквички с ориз, /това едва ли някой ще го поръча, освен за разядка/  зеленчукова лазаня, крехки свински карета с картофено пюре, телешки медальони с  гъбен сос и ориз за гарнитура, пилешки жулиени, поднесени  със зеленчуци на пара, сьомга  със сотирани картофи, при това от най-високо качество.

Салатите са тривиални – гръцка, шопска, доматена редена, маруля  с краставици и репички и  зеле с моркови. Те ще се допълват от плата от филета и избрани  сирена, малки банички с месо и сирене, канапета с колбаси и сирена, а за по-претенциозните  и  с риба тон.

В кетъринга влизат  сандвичи, кроасани, пакетирани десертчета, ако на пасажерите не им стигне храната, а основните  десерти са торта „Гараш“ и „Сахер“, чийзкейк и блюда с пресни плодове, последното за изтънчените дами.

Сред напитките няма твърд алкохол, за него сигурно ще бъде направена друга поръчка. Иначе фирмата се задължава да купи вино, ама не някое просташко, а от изтънчена марка, бира, няколко вида,  фрешове, сокове, газирани напитки и минерална вода.  Сиренето задължително трябва да е по БДС и да няма грам палмово масло, сухо мляко и други заместители, а колбасите пък да са по стандарт „Стара планина“ с чисто месо в тях, специално подбрано от наши производители.

За наздравиците с уиски, марково шампанско и други подбрани питиета ще отговаря друга фирма, пък с колко ще се бръкне за тях държавата не е упоменато.

Че депутати и министри ядат като невидели, всеки знае.

Че само Цецка Цачева си поръчва обяд за 1500 лева в ресторанта, за да опита десетина специалитета и да се изфука, пак знаят всички.

Ама да литнеш до Брюксел на инструктаж или да те погалят по главата и да използваш два часа полет за плюскане и пиене, това вече е извън пътя. На обикновените пасажери се полага по един сандвич и една суха паста, на нашите управници цял елитен ресторант. И всички глезотии, платени от нашите джобове!

Б.р. Молим пенсионери и социално слаби да не четат това!

То е само за избрани!

Или самоизбрани…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *