Вирусолог: Третата доза ваксина ще стане задължителна!

България отблизо

Поставянето на трета инжекция от ваксинационните препарати против коронавируса започва да се приема не от политическа гледна точка, а се базира на медицински доказателства. С оглед на това „третата игла“ ще стане задължителна рано или късно.

Това каза в ефира на БНТ завежданият отдел „Вурусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) доц. Любомира Николаева-Гломб.

Поставяне на трета доза ваксина се прилага в страни като САЩ и Израел, припомни тя.

Николаева-Гломб коментира също и това дали трябва да бъдат признавани за издаване на зелен сертификат тестовете за наличие на антитела. „Няма ясни научни доказателства, че наличието на определен брой антитела защитава. Може човек с много такива да се разболее тежко и напротив – такъв с малко антитела да не пострада от вируса„, уточни тя.

Има пряка връзка между силата на мерките и ефективността им. „Пълен локдаун ще бъде най-ефективен от медицинска гледна точка, но ще бъде пагубен за икономиката„, посочи доц. Николаева.

И допълни – локдаунът бил „мярка демоде„, налагаща се у нас поради ниското ниво на ваксинация сред населението.

Tagged

3 thoughts on “Вирусолог: Третата доза ваксина ще стане задължителна!

  1. Що не Ви поставят всичките дози накуп, дето сте ги закупили, та да се предпазите от вариантите, които си кръщавате. Побъркахте народа и децата, които забравиха игри и училище. Нямате съвест и срам!

  2. Парите на държавата свършват! Някои с дистрибуция на ваксини станаха милиардери! Маса и народ измря от тях и се доразболя! Това е геноцид към живите!!@

  3. Бандити! Станаха милиардери от ваксините! От тях народа се доразболя и умря! Стига с тоя геноцид! Искам да умра от естествена смърт – от старост, а не зомбирана!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *